El PP de Girona tampoc donarà suport dilluns al pressupost de 2013

Concepció Veray acusa CiU d'incomplir els compromisos acordats amb els populars l'any passat

El grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Girona ha anunciat que no donarà suport al pressupost municipal del 2013 que es presenta al plenari municipal de dilluns al vespre. La portaveu dels populars, Concepció Veray, ha dit que “aquest no és el pressupost que la ciutat de Girona necessita en aquests moments de greus i grans dificultats”.

“Per nosaltres hi havia dos grans eixos: l’atenció a les persones que més dificultats tenen i més ho necessiten i invertir en allò que ens pot ajudar a sortir de la crisi i a crear llocs de treball”, ha explicat Veray, i ha detallat que “valorem positivament l’increment del pressupost de la regidoria de Serveis Socials però no és suficient perquè en molts casos això no suposa un increment en la millora del servei que donem o en el nombre de persones que el rebrà, com per exemple en el servei de teleassistència, sinó tan sols un increment de cost”.

“Pel que fa l’àrea d’Ocupació, Promoció i Turisme no entenem perquè s’hi  destinen gairebé les mateixes partides que l’any passat quan la creació d’ocupació, la recuperació econòmica i la lluita contra l’atur ha de ser avui la prioritat de tot govern, sigui de l’administració que sigui, i nosaltres creiem que s’havia de fer un esforç molt més gran en aquest aspecte perquè és possible”, ha dit Veray.

D’altra banda, la popular també ha explicat que “hi ha despeses que potser ara no és el millor moment per fer-les i d’altres que segueixen essent del tot prescindibles”. En canvi, la portaveu dels populars ha dit que “trobem a faltar una aposta clara per ajudar a resoldre el desequilibri existent encara entre els diferents barris de la ciutat”, i s’ha referit específicament al barri de Sant Narcís, que segons Veray “necessita un pla de promoció i ajuda, d’accions molt concretes, per ajudar els comerços i els petits negocis del barri a tirar endavant i això no es veu reflectit al pressupost, al contrari, l’única partida que fa referència a aquest barri és per encarregar a un tercer un pla urbanístic”.

A més, els populars gironins han fet balanç i argumenten que “CiU no ha complert cap dels compromisos que vam pactar per aprovar el pressupost del 2012”. “No tenim el projecte de la ludoteca, ni els plans de dinamització comercial dels barris de Montjuïc i Pont Major –que també es van demanar a través d’una moció que es va aprovar per unanimitat-, ni les beques perquè joves gironins estudiïn anglès a l’estranger durant l’estiu”, ha dit Veray, exemplificant alguns dels acords que es van prendre per aprovar el pressupost del 2012 i que l’equip de govern ha incomplert. En aquest sentit ha afegit que “davant un incompliment tan flagrant dels acords de fa un any, la credibilitat de l’equip de govern és pel PPC totalment nul·la”.