El PSC de Girona votarà dilluns contra el pressupost de 2013

Els socialistes el consideren "continuista i poc adequat"

La Cap de l’Oposició de Girona, Pia Bosch (PSC) ha explicat avui que el PSC votarà en contra dels pressupostos d’aquest 2013. La socialista considera que el pressupost que es porta a aprovació dilluns vinent "és poc realista i molt continuista en el fons i la forma. Es gasta aquí i allà sense un criteri i sense una idea general i no veiem en les partides d’inversió un projecte de ciutat i un projecte clar per sortir de la crisi”, ha remarcat.

Per la seva banda, la regidora Sílvia Paneque, ha advertit que “el govern no té gens clares les prioritats d’acció en polítiques d’ocupació” i ha posat d’exemple que “CiU preveu una despesa de 301.400€ en partides d’ocupació, una mica més del que es va gastar aquest 2012 en lloguer de llums de Nadal, 300.000€”.

El grup socialista insisteix que les partides socials incrementades són "pedaços insuficients que no segueixen un model adequat". Segons Paneque, “hi ha visions molt diferents entre el nostre grup i el govern pel que fa a les polítiques socials, perquè nosaltres creiem que, més enllà d’atendre les necessitats d’urgència, el pressupost ha de destinar més partides econòmiques per a polítiques socials de prevenció”. Tanmateix la regidora ha assenyalat que “CiU té una visió comparable amb l’antiga beneficència i no té un model de veritable lluita contra les dinàmiques que generen pobresa i exclusió”.

Despeses prescindibles

Les regidores socialistes també han posat l’accent en les despeses prescindibles i han recordat que en el balanç del primer any de govern de CiU, el grup socialista ja va comptabilitzar que en 12 mesos l’Ajuntament havia fet, al seu entendre, una despesa prescindible de 2 milions d’euros i que, des de l’inici del mandat, s’han gastat gairebé 240.000€ en la contractació d’informes, estudis i auditories a empreses externes.

Per això, el PSC veu indispensable que el pressupost redueixi notablement les despeses prescindibles.