Denunciat penalment per maltractar un gos fins la mort en un taller clandestí a Cassà de la Selva

L'animal va morir per una severa desnutrició

Els Mossos d’Esquadra van denunciar penalment, a Cassà de la Selva (Gironès), un home de 59 anys, com a presumpte autor d’un delicte de maltractament d’animal. També se’l va denunciar administrativament per realitzar una activitat de taller mecànic sense les autoritzacions pertinents.

Els mossos de la Unitat Regional de Medi Ambient de Girona van assabentar-se que en un local de la població de Cassà de la Selva s’hi podria estar realitzant activitat de taller mecànic sense cap tipus d’autorització.

A partir d’aquesta informació, de manera discreta es va fer una primera inspecció on van observar diversos vehicles en fase de reparació a la part exterior del recinte. Els agents també van sentir dins el taller clandestí com bordava un gos.

El dia 1 de desembre els agents van poder localitzar el llogater del local, que estava fent una reparació d’un vehicle just davant el recinte i van realitzar una inspecció a l’interior de l’establiment.

Durant la inspecció van localitzar el cadàver d’un gos, de la raça American Stanford, i restes d’excrements. Els agents van recollir l’animal mort per portar-lo a un centre especialitzat per fer-li la necròpsia, que va concloure que l’animal havia mort a conseqüència d’una severa desnutrició proteica-energètica, a part de viure aïllat i confinat sense provisió d’aliments causant-li un patiment greu.

Després de rebre les conclusions de la mort del gos, els agents van denunciar penalment al llogater del local com a presumpte autor d’un delicte de maltractament  d’animals, a part de la denúncia administrativa per realitzar l’activitat de taller mecànic sense les autoritzacions pertinents de l’Ajuntament de Cassà de la Selva.

El dia 7 de febrer els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient van fer arribar les diligències policials al Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia encarregat de conèixer el cas.