La Guàrdia Civil prepara l'última subhasta d'armes a Girona per aquest primer semestre de l'any

La renova les dependències de la Intervenció d'Armes i Explosius a la comandància de Girona

El mes de juny podria ser l'última vegada que a Girona es faci una subhasta d'armes amb el nou reglament aprovat el 2020. La Guàrdia Civil preveu fer-la a finals del primer semestre amb tots els dispositius que tenen emmagatzemats fins el 5 de novembre del 2020. Es tracta de les armes que hi han deixat les persones que tenen la llicència caducada o que han fallit i no han trobat ningú que prengués el relleu.

És el termini màxim que preveu la normativa per acceptar les armes per fer una subhasta a particulars. A partir d'aquest moment, la resta d'eines hauran d'estar en els dipòsits de la Guàrdia Civil un màxim d'un any i el cos haurà de destruir-les passat aquest temps. És el marge que tindran els propietaris per trobar algú per fer el relleu de l'instrument.

Per altra banda, el que sí que es mantindrà son les subhastes d'armes que es considerin patrimoni històric. Es tracta d'eines que arriben a mans de la policia i que tenen un interès històric per la seva antiguitat. En aquest cas, es preserven fins que alguna administració s'interessi per elles i se les quedi per exposar en un museu o qualsevol altre ús històrico-cultural.

La pràctica de la destrucció d'armes ja fa temps que s'aplica dins del cos, ja que tal com ha explicat el cap de la Intervenció d'Armes i Explosius de Girona, el tinent José Antonio Carmona. En l'últim any des de Girona han procedit a eliminar unes 3.000 armes en dues tongades. D'aquesta manera, el cos evita que els dipòsits quedin plens.

Noves dependències a Girona

Aquest anunci s'ha fet durant la inauguració de les noves dependències de la unitat d'Intervenció d'Armes i Explosius a Girona. El tinent coronel i cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Girona, Llucià Anton, ha destacat que aquesta és una de les reformes "més importants" que s'han fet a l'edifici perquè la unitat utilitzarà un espai que compleixi "amb les normatives de seguretat" i de forma més còmode.

A partir d'ara, aquelles persones que hagin d'anar a Intervenció d'Armes i Explosius podran fer-ho des d'una porta nova que dona directament al carrer d'Emili Grahit de la comandància. A dins, s'ha optat per una distribució oberta, més accessible per a tots els usuaris que hagin d'adreçar-se a aquest servei.

Aquest dimarts el subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, ha visitat les noves dependències on hi treballen 13 persones. De cara als propers mesos, es preveu que hi hagi dos agents més que s'incorporin en aquesta unitat. El tinent Carmona ha explicat que aquests agents estan acabant el curs d'especialització per pertànyer a la unitat i per això previsiblement ja s'incorporin a les dependències gironines en un parell de mesos.

La Guàrdia Civil estrena 20 vehicles

Durant la visita a la comandància de Girona, Anton també ha mostrat els 20 vehicles que estrena el cos de la benemèrita a la demarcació. Es repartiran arreu del territori i son de les marques Citroën, Nissan, Peugeot, Ford i Toyota. Tots ells son o bé híbrids o elèctrics. Anton ha detallat que aquest tipus de vehicle son una mostra de la "sensibilització per preservar el medi ambient" que té el cos.