La sinistralitat en accidents de trànsit a Palafrugell cau un 23,8% en dos anys

El 2021 es dobla el nombre de cotxes i motos que circula pel municipi

La sinistralitat en accidents de trànsit a Palafrugell (Baix Empordà) segueix baixant. En dos anys s'ha aconseguit passar dels 421 accidents del 2019 als 322 del 2021. Això suposa un 23,8% menys de sinistres dins del municipi.

Aquesta xifra, però, encara és menor que ara fa quatre anys. De fet, ha caigut un 50%. El regidor de Mobilitat, Pau Lladó, ha assegurat que aquesta baixada en la sinistralitat respon a un conjunt de canvis de circulació que s'ha fet durant els últims anys per garantir la seguretat dels conductors i també dels vianants.

Lladó ha avançat que el govern local està preparant més mesures per seguir reduint la velocitat en determinades zones que preocupen al consistori. Fins a dia d'avui, l'àrea de Mobilitat de Palafrugell ha fet diversos canvis de sentit en determinats carrers i ha reduït la velocitat de circulació a 30 km/h en algunes vies. Aquests canvis, conjuntament amb la instal·lació d'elements de seguretat han portat a reduir el 50% dels accidents.

A més, el regidor de Mobilitat assegura que els pics de més trànsit al municipi segueixen coincidint amb la temporada turística, ja que els caps de setmana de juny, juliol i agost és quan més vehicles hi circulen.