L'Estat porta als tribunals l'Ajuntament de Vilablareix per la moció de la hisenda pròpia

L'alcalde qualifica l'acció "d'absolutament surrealista"

Nova ofensiva de l'Estat contra els ajuntaments gironins. Després del degoteig de denúncies que arriben als consistoris que s'han declarat territori català lliure (ja hi ha Celrà, Llançà, Vidreres i Sant Julià de Ramis a la llista) ara la Delegació del govern espanyol a Catalunya ha encetat una altra via.

En aquest cas, ha portat l'Ajuntament de Vilablareix als jutjats per haver donat suport a una moció que recolzava la hisenda pròpia, i que es va aprovar al ple del març del 2012. En concret, el text -que va tirar endavant per unanimitat- donava suport a la plataforma 'Diem Prou', que reclama pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana.

L'alcalde, David Mascort, considera que la Delegació del govern espanyol a Catalunya "deu tenir molt poca feina a fer". "S'està dedicant a anar contra tots aquells ajuntaments que volem un canvi radical de la situació política al nostre país", critica.

Mascort assegura que no té cap mena de sentit que l'Estat faci servir aquest tipus de mocions "com a excusa" per posar els ajuntaments catalans "en entredit" i portar-los davant el contenciós. "És a dir, intenten fer creure a la ciutadania que nosaltres som personatge dolents per als nostres municipis i per a la societat en general", indica. I hi afegeix, amb contundència: "Realment, però, si ho analitzem, els personatges nocius són aquells que ens porten al jutjat".

"Absolutament surrealista"

Per Mascort, aquesta nova acció de la Delegació de l'Estat a Catalunya, i de la seva delegada María de les Llanos de Luna, és "absolutament surrealista". "Destinar milers d'euros a posar contenciosos contra els ajuntaments que aproven mocions és absolutament surrealista", critica.

A més, per a l'alcalde, l'única cosa que s'ha fet és donar suport a un moviment que demana que els impostos es paguin a Catalunya. "A més a més, quan el delegat de l'Agència Tributària Espanyola ja ha dit que és absolutament legal fer-ho", recorda David Mascort.

Per últim, l'alcalde de Vilablareix lamenta que ara, arran del contenciós, l'Ajuntament "haurà de perdre temps, diners i recursos humans" per donar explicacions sobre una moció que "recolza un canvi de legislació perquè tots puguin pagar tranquil·lament els impostos a l'Agència Tributària Catalana i no a l'Espanyola".