22 dotacions dels Bombers treballen per apagar un incendi forestal a Peralada

La tramuntana dificulta l'extinció i s'ha interromput el pas de trens

[ACTUALITZACIÓ 6:55h] Els Bombers de la Generalitat porten treballant tota aquesta matinada en un incendi que s'ha declarat al bosc de la Ribera a Peralada (Alt Empordà), que s'ha estès ràpidament degut a la forta tramuntana que es registra a la zona i que està dificultant les tasques.

L'avís l'han rebut a la 1:24h i s'hi han desplaçat un total de 22 dotacions terrestres. Les flames afecten a banda i banda del riu Muga, en una zona envoltada de camps sense àrea poblada a les proximitats.

Passades les tres de la matinada el cos del bombers ha informat que s'han generat focus secundaris a 500 metres del foc principal, trobant-se la major part de la crema en un meandre del riu. Les previsions és que la virulència de les flames disminueixi amb el pas de les hores en aquest punt.

Trens interromputs

Renfe ha informat que els trens de la R11 que circulen entre Figueres i Portbou han quedat interromputs en aquest punt a petició dels Bombers. Segons informa la concessionària del servei ferroviari, alguns dels focus de l'incendi estan avançant en direcció a les vies.

Avís per vent i tall de llum

Al llarg d'ahir Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya va activar la prealerta del pla Vencat davant la previsió de forts vents a la zona de l'Alt Empordà, on es van superar els 90 km/h i registrar ratxes superiors als 120 km/h a Portbou.

És per això que des del cos d'Agents Rurals es va activar el nivell 2 del Pla Alfa de risc d'incendis forestals, fent especial incís en l'Alt Empordà, arribant-se a suspendre 19.805 cremes programades arreu de Catalunya. A l'observatori de Cabanes, el més proper a l'incendi de Peralada, el cop màxim de vent es va registrar a la 1:26h amb 73,4 km/h -dos minuts després d'iniciar-se el foc-.

En un altre ordre de les coses, passades les vuit del vespre d'ahir 5.096 abonats es van quedar sense subministrament elèctric fruit d'una avaria produïda per la tramuntana que va afectar els municipis de Cadaqués, Palau-Saverdera, Port de la Selva i Roses, solucionant-se dues hores més tard.