Condemnat a 3 anys i mig de presó per apunyalar el pare a Olot

L'Audiència ja el va condemnar el 2012 per disparar un arpó de pesca contra el progenitor

L'Audiència de Girona ha condemnat a 3 anys, 6 mesos i 1 dia de presó l'acusat d'apunyalar el pare a Olot (Garrotxa) el 8 de maig del 2020. El processat ha reconegut que cap a tres quarts de quatre de la tarda es va barallar amb el pare fent-lo caure a terra.

Quan la víctima no tenia possibilitat de defensar-se perquè tenia el fèmur fracturat, el va atacar amb una navalla. Fiscalia i defensa han arribat a un acord i el tribunal l'ha condemnat per un delicte de lesions i no d'intent d'homicidi perquè conclou que no tenia intenció d'acabar amb la vida de la víctima. L'Audiència ja havia condemnat David Chergui a 3 anys de presó per un delicte de lesions per atacar el pare amb un arpó de pesca el març del 2011.

L'acusat s'enfrontava inicialment a 8 anys de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa. Al judici, que s'ha fet aquest dilluns a la secció quarta de l'Audiència de Girona, el processat ha reconegut els fets però sosté que no tenia intenció de matar el seu pare.

Així, ha admès que cap a tres quarts de quatre de la tarda del 8 de maig del 2020 va tenir una "discussió forta" amb la víctima, que aleshores tenia 74 anys. Durant la diputa, el va fer caure a terra i l'home es va fracturar el fèmur. Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia que el processat ha subscrit, va ser aleshores quan va aprofitar que la víctima tenia disminuïdes les possibilitats de defensar-se i el va atacar amb una navalla de 9,5 centímetres de fulla.

L'acusat li va assestar diverses ganivetades a la zona del cap, al coll i a l'hemotòrax dret: "Va cessar en l'atac quan va comprovar que el seu pare es trobava tombat inert i amb els ulls tancats".

Com a conseqüència de l'agressió, l'home va patir diversos talls i ferides que li van haver de suturar i el van haver d'intervenir per la fractura del fèmur. La víctima va estar tretze dies hospitalitzat, va necessitar 120 dies per curar-se i li han quedat seqüeles.

En el moment dels fets, el processat tenia les capacitats cognitives i volitives alterades "de manera important" per una epilèpsia multiresistent, un trastorn límit de la personalitat i un trastorn derivat del consum de cocaïna, alcohol i benzodiazepines.

Com que ha reconegut els fets, la fiscalia i la defensa han arribat a un acord que ha suposat una rebaixa considerable de la pena a la que s'enfrontava. El tribunal l'ha condemnat de viva veu i li ha imposat una pena de 3 anys, 6 mesos i 1 dia de presó per un delicte lesions amb instrument perillós amb l'atenuant d'alteració psíquica i les agreujants de parentiu, abús de superioritat i reincidència.

No es podrà apropar a menys de 200 metres del seu pare durant 2 anys però la fiscalia ha retirat la petició de prohibició de comunicació entre agressor i víctima. El tribunal no li imposa cap indemnització perquè el pare hi ha renunciat.

Atac amb un arpó

La mateixa secció quarta de l'Audiència de Girona ja va condemnar l'any 2012 David Chergui com a autor d'un delicte de lesions amb instrument perillós. Li va imposar 3 anys de presó que va acabar de complir el maig del 2015. Els fets van tenir lloc l'1 de març del 2011 al pis d'Olot on acusat i víctima residien. Els dos homes es van discutir per 20 euros i Chergui va anar a buscar un fusell de pesca submarina que tenia a l'habitació i va disparar contra el seu pare. L'arpó es va clavar al pectoral esquerre de la víctima.

La sentència va concloure que havia actuat "mogut per l'ànim de lesionar el seu pare" i no amb intenció de matar-lo. El tribunal també va dictaminar que el processat tenia les capacitats afectades pel trastorn de personalitat que pateix.

L'historial d'agressions violentes de Chergui no acaba aquí. També havia estat condemnat anteriorment per agredir una parella a cops de martell a finals de desembre del 2008 després d'haver discutit amb ells a l'interior d'un bar d'Olot. El van condemnar a 2 anys de presó per dos delictes de lesions.