Marxa a Girona davant les seus del PP, PSC i CiU contra la corrupció

"A Lloret no hi ha un pam de net" o "Ens retallen als pobres per repartir-s'ho en sobres" han estat algunes de les consignes

La manifestació ha començat a les 8 del vespre davant la seu del Partit Popular català (PPC), situada al carrer Migdia de Girona. Un centenar de persones armades amb cassoles i pancartes amb sobres pintats han començat a cridar proclames contra la corrupció a la política. Entre les pancartes, una on s'hi podia llegir "Ens retallen als pobres per repartir-s'ho en sobre" o una altra amb la proclama "Prou corrupció, torneu el que heu robat".

Ha estat en la primera parada on han llegit el manifest contra la corrupció. "Els nombrosos casos de corrupció protagonitzats pel PP, per CiU i pel PSOE indiquen que la sensació d'estafa col·lectiva va creixent", recull el manifest que ha llegit Lluc Salellas. A més, han criticat durament que hi hagi retallades en àmbits socials mentre es van destapant casos d'enriquiment de càrrecs públics.

"Mentre els treballadors fan sacrificis, mentre les pensions són retallades, els serveis públics desmantellats i continuen els desnonaments que maten gent, hi ha una colla de lladres amb corbata que s'entaulen en restaurants de luxe, s'envien sobres amb milions d'euros a Suïssa o tenen negocis bruts amb la màfia russa", han criticat en el manifest.

La manifestació ha recorregut els carrers de la ciutat enmig d'un fort dispositiu policial. De fet, davant de cada seu de partit hi havia dues furgonetes d'agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) que han blindat l'accés.

Després de llegir el manifest davant la seu del PP i cremar la 'falla' del sobre amb les fotos de Rajoy i Bárcenas, el centenar de manifestants han anat fins a la seu del PSC, al carrer de la Salle de Girona, on han fet una altra cassolada. La marxa ha acabat davant la seu de CiU a la plaça Catalunya on han donat per acabada la manifestació després d'uns minuts de xiulets, cassolada i consignes contra la corrupció.