Tallen la C-17 a Ripoll per exigir incloure la comarca en la consulta dels Jocs Olímpics d'hivern

No veuen bé que només una part del Pirineu decideixi

Nou acte de protesta en contra dels JJOO d'hivern que vol impulsar el Govern. Aquest diumenge els detractors del projecte han tallat els accessos a Ripoll, en una acció coordinada també amb els de la C-16 a Berga.

El motiu és la negativa de la Generalitat d'estendre la consulta en relació als jocs a les dues comarques que, segons la plataforma Stop Jocs Olímpics, són les "més opositores", el Berguedà i el Ripollès. "El que no podem entendre és que només una part del Pirineu pugui decidir quan és evident que aquestes dues estan molt afectades per la decisió de fer o no els jocs", ha assenyalat el membre de Stop JJOO, Oriol Ajenjo.

Des de l'entitat carreguen contra l'actitud de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, a qui acusen d'haver canviat d'opinió en relació a preguntar a les dues demarcacions. Un fet que Ajenjo vincula a que es tracta de les dues comarques més crítiques amb el projecte. "Potser haver fet oposició contra aquests jocs és un dels motius", argumenta.

Per això, els dos talls d'aquest diumenge tenien per objectiu mobilitzar la ciutadania per fer saber la seva posició en relació als Jocs Olímpics d'Hivern. "Aquesta és una més de les accions que tenim preparades per intentar aturar un esdeveniment que no aporta res al territori i que perpetua un model de turisme caduc", assenyalen des de Stop Jocs Olímpics.

El tall a Ripoll s'ha fet just a la sortida de la localitat a tocar de l'encreuament cap a les Preses. Molts dels conductors que tornaven cap a l'àrea metropolitana de Barcelona es quedaven sorpresos per l'acció i preguntaven els motius. Els manifestants han cridat consignes contra el Govern i portaven pancartes en contra dels JJOO, que consideren "innecessaris".

Lluites partidistes

Des de Stop Jocs Olímpics consideren que la plantada del president de l'Aragó, Javier Lambán, al seu homòleg català, Pere Aragonès, en la trobada a Balaguer "posa en evidència que no hi ha un projecte". "Nosaltres el que demanem és que s'elevi una mica el nivell de debat, perquè no es posen d'acord ni els mateixos socis de candidatura", ha reblat Ajenjo.

En aquest sentit, el membre de l'entitat ha demanat que "no es debati sobre quina bandera hi ha al davant" sinó de les implicacions que tindrà fer aquests Jocs Olímpics. "Al final no pot ser que es converteixi en un debat partidista", ha reclamat.