Santa Coloma de Farners millorarà el pavelló de La Nòria amb els pressupostos participats

L’Ajuntament hi destinarà 100.000 euros

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners (Selva) destinarà 100.000 euros en tasques de millora al pavelló de La Nòria a través dels pressupostos participats. L’arranjament del complex ha estat la proposta més votada (de les 12 que hi havia) pels ciutadans i en el procés hi han participat 723 persones.

Les tasques de millora a La Nòria han rebut 244 vots (33,7 %) i l’actuació principal serà el canvi del paviment  de la pista, seguit de l’adequació de tanques del voltant del terreny de joc per a la disputa de partits d’hoquei patins. Si el pressupost d’aquests dos treballs no arriba els 100.000 euros també s’adequarà la il·luminació, el marcador electrònic i una posada a punt dels vestidors.

Els pressupostos participatius són un mecanisme de participació ciutadana que té com a objecte implicar els veïns i veïnes pel que fa a l'execució d'actuacions per millorar Santa Coloma. La segona proposta més votada va ser la millora i actualització del pati d’educació infantil de l’Escola Castell de Farners (222 vots). Les altres van ser la il·luminació del camí del parc Sant Salvador fins al balneari (192), parc infantil a la Llar d'infants La Mainada (180), adequació de l'espai de socialització per a gossos de Can Malladó (135), instal·lació d'una marquesina a l'accés al pati de primària de l'Escola Sant Salvador d'Horta (105), adequació de la pista de bàsquet de Can Malladó (101), ampliació i millora del parc de cal·listènia del parc de Sant Salvador (100), millora del pati de la Llar d'infants El Tabalet (91), arranjament de l'espai de darrera l'arxiu històric comarcal per crear l'Espai Francesc Rosquellas, dedicat a la ratafia (80), millora de la zona de l'aparcament de l'Institut i del Centre de Recursos Pedagògics (63) i escala d'accés a l'Escola Castell de Farners (53).

El termini per presentar propostes va estar obert les últimes setmanes a través d'un sistema de votació popular online i presencialment i el dissabte passat es va fer el recompte dels vots dipositats a les urnes.

Pep Prat, regidor de Participació Ciutadana, valora positivament aquest mecanisme, que es va duent a terme des de fa uns anys, i explica que “des de la regidoria hem fet un gran pas endavant per ser autosuficients en la gestió d'aquest tipus de processos, sense haver de dependre d'una empresa externa. Hem estat dos anys construint les eines informàtiques per poder fer aquest procés també online i s’hi ha implicat la ciutadania”.

Prat reconeix que “som conscients que hi ha propostes d’anys anteriors pendents d’execució i ja s’ha donat ordre per executar-los”.El regidor de Participació Ciutadana agraeix la col·laboració de la Permanent del Consell de Poble i dels membres de la Comissió impulsora i a les persones i entitats que han votat i han presentat les propostes. “Els reptes per al proper any són retornar la confiança d'aquesta convocatòria a la ciutadania i aconseguir més implicació de les entitats, ja que haurien de ser la força dinamitzadora d'aquest poble per davant de l'Ajuntament”, afegeix.

L’alcalde del municipi, Joan Martí, considera que “cal repensar el model de participació, que no es pot limitar a només fer i votar propostes de pressupostos participatius. Aquesta és una part important de la implicació de la ciutadania, però no ha de ser l’única”.