Protesta de l'AFA de l'escola Eiximenis de Girona que reclamen una plaça ''més segura''

Les famílies insten l'Ajuntament a protegir els elements més perillosos

L'associació de famílies (AFA) de l'escola Eiximenis de Girona han penjat una pancarta reivindicativa per reclamar a l'Ajuntament que "compleixi" els seus compromisos i protegeixi els elements més perillosos de la Plaça U d'Octubre del 2017.

Sota el lema 'Aquesta plaça no és segura. Exigim l'eliminació immediata de TOTS els riscos arquitectònics', els pares i mares del centre tornen a reivindicar que es prenguin mesures. En aquest sentit, asseguren que la "gota que va fer vessar el got" va ser l'accident greu d'un nen que va caure per una de les entrades d'accés a l'aparcament soterrani, el mes de maig passat.

"El nen va patir un traumatisme cranial greu amb fractura de crani, múltiples lesions cerebrals, paràlisi facial i pèrdua d'audició, amb seqüeles cròniques i permanents a dia d'avui", detallen en un comunicat.

Per això, l'AFA va engegar gestions amb l'Ajuntament. No només per protegir amb "urgència" els punts més perillosos sinó també per impulsar una reforma integral de la plaça perquè "molts elements incompleixen la normativa".

Des de l'associació de famílies asseguren que el consistori es va comprometre públicament el mes de novembre a protegir les parts més perilloses en el termini d'un o dos mesos. "Un cop passats els dos mesos, l'AFA denúncia públicament l'incompliment d'aquest compromís i exigeix a l'Ajuntament que comenci la intervenció de manera urgent", remarquen a l'escrit.