Desenes de ciclistes tallen la carretera dels Àngels a Quart reclamant ''prou impunitat'' pels conductors infractors

L'acte s'ha convertit en un homenatge a la ciclista morta per un conductor begut l'any passat

Desenes de ciclistes s'han concentrat aquest diumenge a la carretera dels Àngels a Quart per reclamar "prou impunitat" amb els conductors que cometen infraccions que acaben amb ciclistes morts. El col·lectiu Mou-te en bici ha tallat la carretera durant tres hores i demana que es prohibeixi el pas a vehicles almenys una vegada al mes en aquesta via, molt freqüentada per amants d'aquest esport.

L'acte també s'ha convertit en un homenatge a la Tina, la ciclista morta per un conductor begut el 30 d'octubre passat que, a més, va escapar-se del lloc de l'accident. Al punt on es va produir el succés, els concentrats han deixat una bicicleta blanca en memòria de la noia i diversos rams de flors i missatges en record seu.

"Esperem que aquesta no sigui la darrera vegada que es tanca la carretera dels Àngels. Si Girona és una ciutat amiga de les bicicletes s'ha de demostrar amb fets", ha assenyalat el vicepresident de Mou-te en bici, Xavier Corominas.

A la concentració també hi ha assistit la coordinadora de l'entitat En Bici, Laura Bergara. Des de l'associació consideren que es tracta d'un problema "global" a tot el territori espanyol. "Estem treballant amb mesures estructurals i canvis físics i de conscienciació perquè aquests accidents no tornin a passar", ha reivindicat.

Una bicicleta blanca

Un dels moments més emocionants ha arribat quan els ciclistes i la família de la Tina han arribat al punt de l'accident. Al voral de la carretera han col·locat una bicicleta blanca en memòria de la víctima, a més rams de flors i missatges que s'han penjat a les llantes de la bici.

Els assistents han recordat la ciclista i han reclamat que s'endureixin les penes per els conductors beguts o que cometen infraccions que acaben amb la vida dels amants de la bicicleta. "Som la part més vulnerable a la carretera", ha recordat Corominas.

Dos dels que han volgut assistir a l'acte d'homenatge i reivindicació han estat en Pep Rodríguez i l'Ernest Alenyà. Tots dos consideren que s'hauria de poder tancar almenys una vegada al mes. "Realment te la jugues quan passes per aquesta carretera i els que som habituals hem d'anar molt en compte amb els cotxes", remarca Rodríguez.