Una nova via verda de 28,3 km unirà Fornells de la Selva amb Llambilles, Campllong i Cassà

La via intermunicipal connectarà amb la ruta del Carrilet i permetrà fer el recorregut a peu o en bicicleta

Les comarques gironines sumaran una nova via verda a partir d'aquest estiu. Es tracta de la ruta Onyar-Verneda que connectarà els municipis de Cassà de la Selva, Sant Andreu Salou, Campllong, Fornells de la Selva i Llambilles. Aquesta via interurbana començarà a l'entrada de Cassà de la Selva i resseguirà la riera Verneda i la Gotarra fins arribar a Sant Andreu Salou i Campllong.

A partir d'aquí, la via seguirà el polígon industrial de les Ferreries amb un recorregut que s'ha acabat fa poc i que va fins a Fornells de la Selva i la zona de Palau de Girona. A la via verda hi haurà un enllaç amb la ruta del Carrilet a la zona de la C-25 a Campllong i també a la zona de Llambilles.

El projecte preveu actuar en divuit trams diferents i es faran diversos tipus de vies ciclistes. Per una banda, hi ha el camí verd que estarà compartit amb vianants, hi haurà trams de pista per a bicicletes bidireccional, carrils bici protegits en zones interurbanes i també trams compartit amb vehicles de motor amb velocitat màxima de 30 km/h. Es preveu que la primera fase del projecte s'acabi aquest mes de març i que a l'estiu la via verda sigui totalment operativa.

Un projecte confinançat per fons europeus

El pressupost total de les actuacions a la zona és d'1,67 milions d'euros (MEUR), cofinançat amb 750.000 euros per un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). La resta es finança a través de la Diputació de Girona, els cinc ajuntaments i d’una subvenció per al desenvolupament de Plans de Foment Territorial del Turisme de la Generalitat de Catalunya.

L'objectiu d'aquesta via verda és tenir una ruta intermunicipal que connecti cinc pobles diferents i potenciar els trajectes diaris de forma sostenible ja sigui en bicicleta o a peu. A més, l'enllaç amb la ruta del Carrilet també permetrà que el turisme de bicicleta pugui accedir a aquests municipis de forma segura.

L'alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet, ha destacat la importància de la implicació del Consorci de les Vies Verdes perquè els ha "ajudat a trobar el finançament i amb el treball administratiu". Per la seva banda, el president del Consorci, Eduard Llorà, ha reivindicat la importància de les vies verdes. "El que abans podien semblar infraestructures de luxe i de caire turístic, acaben essent bàsiques per la millora de la qualitat de vida dels veïns".