Andreu Puig, Pare Pelegrí del 2022, inicia el recorregut de Tossa fins a Santa Coloma de Farners

La peregrinació és una tradició religiosa on tothom hi pot participar

El Pare Pelegrí que enguany farà el recorregut entre els municipis de Tossa de Mar i Santa Coloma de Farners (Selva) és Andreu Puig i Tibbs, un xòfer de maquinària de construcció de 55 anys.

Aquest pelegrinatge de 40 km entre els dos municipis de la comarca de la Selva, cada any compta amb la participació de centenars de caminants que acompanyen el pare pelegrí en el seu trajecte.

És tradició que els pelegrins reparteixin petxines a la seva arribada a Santa Coloma, sempre després de la posta del sol, on colomencs, familiars i amics esperen els pelegrins amb espelmes, i amb moltes ganes de donar-los escalf i la benvinguda.

Tothom que vulgui pot participar d’aquesta tradició; això sí, cal recordar que és un pelegrinatge, i cal mantenir el respecte durant tota la caminada, especialment cap als pelegrins descalços, que van al davant de tot i són qui marca el ritme.

La peregrinació ha començat avui a les set del matí amb la missa del Cantar, que se celebra a la capella de Sant Sebastià, en un dels laterals de l'església. L'acte religió acabarà demà amb una nova missa i fent el trajecte de tornada fins al punt de partida, registrant 80 quilòmetres en total.