Un nou parc temàtic de dotze hectàrees mostra a Molló la fauna del Pirineu català

El nou parc està ubicat al paratge de les Bernedes de Molló (Ripollès)

A excepció dels óssos i els cérvols, la resta d'animals es poden veure sense que hi hagi cap tipus de barrera interior. Tot i que el visitant pot fer lliurement els dos quilòmetres de recorregut, l'objectiu dels promotors és disposar d'informadors durant el recorregut per facilitar 'informació i coneixement' de les diferents espècies animals als visitants.

Els promotors de Molló Parc han apostat per un espai 'sense saturació' de manera que totes les bèsties disposen de 'molt espai'. Tots els animals que es poden veure ja es trobaven en captivitat. Aquests primers dies sense públic, els animals s'aclimaten al seu nou habitat.

Un dels atractius del nou parc són les dues osses brunes, la Keta i la Wendy. Una d'elles té uns 15 anys (viuen al entorn d'uns 40 anys) i aquests dies acaba la seva hibernació. L'altra ossa té un any i mig. Totes dues han arribat de França mentre que la resta de la fauna que s'hi pot veure procedeix, majoritariament de Navarra.

El nombre d'animals creixerà els pròxims anys. L'any vinent es preveu que el parc també pugui mostrar un llop. També es treballa per introduir-hi un linx i una llúdriga. Però més enllà dels animals salvatges i difícils de veure, Molló Parc també disposa d'una hectàrea amb un espai que simula a una granja amb gallines, conills, ànecs o un burro. Aquest espai busca que, especialment els nens, puguin tenir un contacte amb els animals de granja.

Gestació i previsions

El projecte s'ha gestat durant els darrers quatre anys. Solé admet que el projecte s'ha gestat lentament per les dificultats que comporta obtenir l'autorització i el reconeixement com a nucli zoològic. El parc s'ha dissenyat acuradament i amb totes les garanties per poder atendre els animals 'en excel·lents condicions'. L'únic parc de característiques similars al de Molló que hi ha hagut a Catalunya era el Parc Animal de Sobreestany, actualment tancat. El març de 2008, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí el va precintar perquè segons els informes de la Generalitat els animals estaven desatesos.

Els promotors no s'aventuren a fer públiques les xifres de visitants que esperen. Molló Parc espera la visita de turistes que visiten les comarques gironines interiors. El parc però també espera generar expectativa entre la comunitat escolar per qui ha dissenyat diferents projectes educatius relacionats amb el nou espai temàtic. El parc es posa en funcionament aquest cap de setmana coincidint amb la Setmana Santa. Tot i això la inauguració oficial no es farà fins al mes de juny.