Àlex Nogué aprofundeix en la relació entre l'humà i el paisatge a la Casa de Cultura de Girona

La mostra, fruit de la IX Biennal d'Art, es podrà veure fins al març

La Casa de Cultura de Girona exposa des d'aquest dimarts i fins al 19 de març la mostra 'Quan els arbres deixaren anar la nit', una peça de l'artista Àlex Nogué. L'exposició, organitzada i produïda per la Casa de Cultura, aprofundeix en la relació de l'ésser humà amb el paisatge i la natura. I és fruit de la IX Biennal d'Art de Girona, que Nogué va guanyar l'any 2017, en reconeixement a la seva llarga trajectòria. La mostra ocupa 400 metres quadrats de la planta baixa i es distribueix en dues grans sales.

A la primera, 'Jardins', proposa cinc instal·lacions. A la sala 2, la instal·lació que dona títol a l'exposició, 'Quan els arbres deixaren anar la nit', mostra una obra lineal de 35 metres de llarg, formada per una seqüència continuada de 38 teles tractades en blanc i negre que s'han anat pintant entre elles per "transferència, permeabilitat i degoteig".

L'exposició 'Quan els arbres deixaren anar la nit' és una utilització metafòrica d'elements de la natura: els arbres, les plantes, el paisatge. Aquesta, de fet, és una constant en la creació de Nogué, molt vinculada als seus orígens i al lloc on actualment té l'estudi, Hostalets d'en Bas.

Nogué és un artista visual i catedràtic de la Universitat de Barcelona (UB). També és editor de la revista científica d'art contemporani BRAC (Barcelona, Research, Art, Creation) coeditada per Editorial Hipatia Press i Universitat de Barcelona. Ha publicat sis llibres sobre els processos de creació fonamentats en l'experimentació artística personal i ha fet més de seixanta exposicions nacionals i internacionals.