Els comerciants de Girona incien les rebaixes amb optimisme després d'un bon Nadal

La vicepresidenta de l'associació afirma que els clients han "anat per feina"

Els comerciants de Girona fan un balanç positiu de la campanya de Nadal i enceten amb bones perspectives la campanya de rebaixes. La vicepresidenta de l'associació Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena, ha detallat que la campanya de Nadal havia estrat "estranya" a causa de les restriccions sanitàries anunciades pocs dies abans de començar les festes.

Ramírez de Cartagena ha assegurat que la gent havia "anat per feina" ja que no es veien els carrers plens. Malgrat tot, aquells que entraven als comerços ho feien decidits per comprar-hi alguna cosa. La vicepresidenta creu que "la gent té ganes de tornar a la normalitat" i per això ha volgut celebrar les festes amb regals a la família i amics.

A més, els comerciants patien per la "incertesa" que generava la situació sanitària i per si les restriccions sanitàries apagaven els ànims dels consumidors. Malgrat tot, els comerciants locals afirmen acabar les festes havent salvat la campanya. "Fins al final no hem respirat perquè era una lluita del dia a dia", ha afegit la vicepresidenta dels comerciants gironins.

De tota manera, Ramírez de Cartagena ha assegurat que malgrat la situació sanitària, "la gent té ganes de tornar a la normalitat" i això es nota a l'hora de comprar regals. Malgrat tot, la botiguera ha assegurat que la gent ha "anat per feina" i anaven a buscar "allò que necessitaven" en compres de passejar per les botigues i carrers, com es feia en altres anys.

Ara, de cara a les rebaixes, els comerciants encaren la campanya amb optimisme i preveuen que en els propers dies se segueixi la tendència d'aquest Nadal. Si bé no es preveuen aglomeracions i carrers plens, sí que els comerciants confien en què la gent que entri acabarà comprant.

Per altra banda, la vicepresidenta de l'associació Girona Centre Eix Comercial ha recordat que des de fa uns anys ja hi ha molts sectors del comerç que "fa dies que fan descomptes i promocions". Això fa que la campanya de rebaixes "no sigui tan intensa" com passava anys enrere en què totes les botigues començaven els descomptes l'endemà de Reis.