Santa Coloma de Farners adquireix una tercera llar d’infants municipal

comprat l’antiga llar La Miraculosa per 364.675 euros

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners (Selva) va adquirir a finals de desembre una tercera llar d’infants municipal per un valor de 364.675 euros. L’antiga llar La Miraculosa, de propietat privada, va tancar les portes l’estiu del 2019 i ara passarà a ser de titularitat municipal. Un cop tingui l’autorització del Departament d’Educació, la intenció del consistori és obrir-la entre el proper curs (2022-23) i el següent (2023-24), i que ajudi a esponjar les altres dues llars municipals i així ampliar l’oferta en un futur. L’espai era propietat de la Companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül.

Santa Coloma de Farners disposa, actualment en funcionament, de dues escoles bressols municipals (Tabalet i Mainada) per a infants de 0 a 3 anys. Amb el tancament de l’antiga llar Miraculosa l’ajuntament va fer un esforç per acollir tots els infants provinents de la llar. Això va suposar una ampliació d’un grup d’infantil 1 i quedar-se sense quasi vacants al llarg del curs en els diferents grups.

Carme Dilmé, regidora d’Educació, explica que “el compromís que té l’actual govern municipal amb el primer cicle de l’educació infantil es fa visible amb la voluntat d’ampliar l’oferta educativa en un futur. Donarem resposta a les necessitats actuals i futures d’una etapa que és crucial en la vida dels infants i les seves famílies”.

Un cop adquirit aquest tercer espai, el següent pas és que el Departament d'Educació doni el vistiplau per acollir infants de 0 a 3 anys a la nova llar. L’emplaçament està situat al carrer d’en Calau, té una superfície construïda de 551 m2 i disposa d’un pati interior d’ús exclusiu de 412,89 m2. El seu estat de conservació “és bo i només caldrà condicionar-lo i comprar el mobiliari adequat”, afegeix Dilmé.

L’estat de conservació de la nova llar d’infants és, segons el consistori, “bo i només caldrà condicionar-lo i comprar el mobiliari adequat”

L’alcalde, Joan Martí, explica que l’adquisició d’aquest espai “és necessari” tenint en compte el volum d’infants d’entre 0 i 3 anys que hi ha al municipi. Amb el tancament de l’antiga llar La Miraculosa, l’estiu del 2019 i quan era propietat de La Fundació Vicenciana, els infants es van haver de repartir entre les dues llars municipals i això va comportar l’adequació d’espais de la llar Tabalet per augmentar un dels grups infantils. Martí afegeix que “amb tres llars municipals garantim una distribució equilibrada dels equipaments educatius de 0 a 3 anys, que són fonamentals pel seu impacte social i educatiu en el municipi”.

Del tancament a la reobertura

La Fundació Vicenciana va anunciar uns mesos abans del tancament (2019) la seva voluntat de no seguir amb el funcionament habitual del centre. En aquell moment es va promoure un projecte de continuïtat gestionat a través de la cooperativa educativa "El Trèvol", incentivat a través de diferents famílies i educadores de l'antiga llar. Comptava amb el suport de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners però finalment aquesta iniciativa no es va poder tirar endavant perquè la Fundació es va negar a llogar els espais. Ara, i després que l’Ajuntament hagi adquirit l’immoble per un valor total de 364.675,37 €, l’espai tornarà a ser una llar d’infants.