La Policia Local de Palafrugell retira 514 joguines per incomplir la normativa

D'aquestes, 183 ja s'han destruït

La Policia Local de Palafrugell (Baix Empordà), coincidint amb la campanya de Nadal i Reis, està realitzant un seguit d’inspeccions en comerços de venda de joguines per garantir la seva seguretat. L’operació l’està duent a terme la Unitat de Policia Administrativa, en coordinació amb el Departament de Consum de la Generalitat.

Les tasques d’inspecció se centren en l’etiquetatge de les joguines. Entre els dies 23 i 27 de desembre es va realitzar una primera fase on aleatòriament  es van inspeccionar la meitat de les botigues tant les anomenades multi preu, com les especifiques de venda de joguines. En aquestes inspeccions es comprovava tant l'etiquetatge de les joguines, com la documentació dels establiments i que els tiquets de venda recollissin la informació necessària. En cas de detecció d'anomalies en l'etiquetatge, aquestes joguines han estat apartades de la venda fins a poder esmenar les deficiències.

A la finalització de la primera fase de la campanya per a la seguretat a les joguines s'han inspeccionat un total de 6.315 joguines a les diferents botigues, d'aquestes joguines, 514 han estat retirades de la venda preventivament per deficiències al seu etiquetatge. D’aquestes més de 500 joguines retirades, 183 s'han passat a destruir degut a l'impossibilitat de les botigues a esmenar aquestes deficiències i 331 articles han quedat pendents per la segona fase de la campanya.

La segona fase d'aquest dispositiu es realitzarà la setmana del 17 al 21 de gener i consistirà en una nova inspecció a les botigues on s’hagin retirat de la venda joguines amb anomalies a l'etiquetatge. Si les botigues han pogut solucionar aquestes deficiències, les joguines tornaran a ser reposades per a la venda. En cas contrari es procedirà a la destrucció de les mateixes.