Sant Feliu de Guíxols ''canviarà'' el model turístic amb 3,5 MEUR dels fons Next Generation

La subvenció incrementarà el pressupost en un 10% i sumarà 14 MEUR d'inversió

Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) rebrà 3,5 milions d'euros (MEUR) dels fons Next Generation per tirar endavant un pla de sostenibilitat per millorar urbanísticament la ciutat i "canviar " el model turístic.

Es tracta d'una de les xifres més elevades que rep la ciutat i implicarà un increment del pressupost previst per a aquest 2022, que s'haurà de modificat. En total, es destinaran 14 MEUR a inversions.

Es tracta d'una de les subvencions més altes que rep el municipi i l'única d'aquesta línia dels fons que rep una administració del Baix Empordà. "Estem molt contents i és un reconeixement a la feina feta", assegura Motas. De fet, la concessió obligarà a modificar el pressupost per aquest 2022, que tenia 12,5 MEUR previstos per a inversions. S'incrementarà en un 10% i el capítol d'inversions sumarà fins a 14 MEUR.

Entre els principals projectes que es beneficiaran d'aquests fons hi ha la renaturalització i obertura al públic dels jardins de Can Blasco del Museu Carmen Thyssen (600.0000 euros), el sistema d'energia renovable a l'aparcament dissuasiu del museu (300.000 euros), la segona fase de la cobertura de la riera del Monestir (400.000 euros) o la rehabilitació del Monestir de Sant Feliu per a la millora de l'eficiència energètica (1,34 MEUR).

També es crearà un Observatori del Turisme Sostenible (60.000 euros); es farà un pla integral de senyalització intel·ligent i accés universal als recursos turístics (100.000 euros), es renovaran els instruments digitals de màrqueting i comercialització turística (120.000 euros) i es digitalitzarà "l'experiència" de la nova Oficina de Turisme (150.000 euros), entre d'altres.

La regidora de Turisme, Núria Cucharero, assegura que es tracta d'una oportunitat per renovar el model turístic del municipi sense oblidar "el sol i platja" i de tirar endavant projectes en els quals fa anys que treballen, en complicitat amb el sector.