Joan Maria Pou, Miquel Calçada i Carles Capdevila recullen els Premis Ràdio Associació

Els encarregats de repartir els guardons han estat els guanyadors de l'edició anterior

En la seva desena edició, els Premis Ràdio Associació han guardonat el programa 'Eduqueu les criatures' de Catalunya Ràdio, conduit per Carles Capdevila, amb el Premi Ràdio Associació al millor programa de ràdio, i el programa 'Afers exteriors' de TV3, dirigit i presentat per Miquel Calçada, amb el guardó '1924'.

Del programa 'Eduqueu les criatures' el jurat n'ha destacat el seguiment reeixit d'una proposta de debat i tertúlia que ha esdevingut clàssica en aquest temps de ràdio. El seu conductor, Carles Capdevila, ha dedicat el premi als oients i als seus fills, ja que ha reconegut que en el fons el programa viu 'de les seves misèries'.

Pel que fa al programa de Calçada, el jurat n'ha ressaltat la imaginació, creació i desenvolupament d'una proposta televisiva enginyosa que ha esdevingut un 'referent' en el seu gènere. En el moment de recollir el premi, Calçada ha assegurat que fent el programa ha après dues coses: que 'en totes les parts del món la gent riu i plora per les mateixes coses' i que 'el nostre nacionalisme no es cura viatjant'.

En aquest apartat de Millor Programa, les mencions de qualitat han estat pels programes 'La volta al dia en 80 mons', d'Ona Mallorca, i 'La graderia', d'Ona FM. Al seu torn, Mònica Bestard i Maria Manyosa han fet una reivindicació a favor de la seva emissora que actualment està 'en perill de tancament'.

El periodista esportiu Joan Maria Pou ha estat reconegut amb el premi al millor professional, i l'emissora Rac1, amb el premi d'Innovació pels seus 10 anys, per haver superat en aquest temps els rols establerts com a habituals i vigents en l'anomenada ràdio convencional. La menció de qualitat del premi Ràdio Associació d'Innovació ha estat pels Continguts Programació Sindicada de ComRàdio.

De Josep Maria Pou, el jurat n'ha ressaltat l'avanç en la concepció d'espectacle de les transmissions esportives i la capacitat per coordinar un equip que ha sabut 'omplir d'emoció una temporada molt i molt especial'. Pou, fent cas als consells del seu pare, ha fet una menció especial als seus mestres i referents, entre els que ha anomenat Joaquim Maria Puyal.

Els premis d'enguany han destacat 'El club de les oportunitats' de Ràdio Bonmatí de Sant Julià de Llor i Bonmatí amb el millor programa de ràdio local. Del programa de Ràdio Bonmatí se n'ha destacat la capacitat per afrontar el problema de l'atur d'una manera 'valenta, singular i imaginativa' aportant debat, propostes i fins i tot algunes solucions.Entre les mencions de qualitat al millor programa de ràdio local, destaca el programa 'Del no pasarán al cara al sol' de Ràdio Barberà i 'La edad del pavo' de Ràdio Mollet.

En aquesta edició també s'han lliurat mencions d'honor que han estat per la ILP Televisió Sense Fronteres, el periodistes Jordi Estadella i Pepa Palau i la Xarxa de Televisions Locals.

El president de Ràdio Associació de Catalunya, Jordi Margarit, ha conduit una gala amenitzada amb música de cobla en directe i els muntatges audiovisuals de cada un dels premiats. Entre els assistents a l'acte, hi ha hagut molts representants del món periodístic, cultural i polític del país, com el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, el secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, i Artur Mas, president de CIU.