Palafrugell inaugura la seva estació meteorològica automàtica

Ja es poden consultar les dades a meteo.cat

La secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Eliseu Vilaclara, i el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell, Marc Heras, han inaugurat aquest dimecres la nova estació meteorològica automàtica de Palafrugell (Baix Empordà).

La instal·lació d’aquest nou equipament és el resultat d’un acord entre el Servei Meteorològic de Catalunya i l’Ajuntament de Palafrugell, que s’ha concretat amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre ambdues institucions. La seva ubicació, al sud del nucli del municipi i en un bon entorn, i la mesura del vent a 10 m han de permetre millorar la disponibilitat d’informació meteorològica de qualitat en aquesta zona de la comarca del Baix Empordà.

La nova estació meteorològica disposa de sensors per a la mesura de la temperatura, la humitat relativa, la precipitació, la irradiància solar global i la velocitat i direcció del vent.

La informació subministrada cada segon per tots aquests sensors s’enregistra i s’envia a la seu de l’SMC cada trenta minuts via mòdem a través de telefonia mòbil. Tot seguit, els valors s’emmagatzemen a la base de dades meteorològica i se sotmeten als diversos controls de qualitat establerts, tant automàtics com manuals.

Tota la informació proporcionada per la nova estació es pot consultar a l’apartat d’observacions de la pàgina web de l’SMC.