Tallen l'N-II per segona vegada en protesta pel seu mal estat i la sinistralitat

Una quarantena de veïns han cremat palets i pneumàtics abans de les vuit del matí

Els veïns de Bàscara han reaccionat amb dues protestes en poques hores a la mort d'una veïna del municipi en accident de trànsit dijous a l'N-II, a Vilamalla. Poques hores després del sinistre, en el qual es van veure implicats dos camions i el turisme de la víctima, un grup de veïns van decidir tallar l'N-II per protestar per aquesta nova mort i pel mal estat de la carretera.

Bàscara suporta diàriament el pas de milers de camions pel mig del poble i fa anys que espera una solució que passaria per fer una variant que eliminés el pas dels vehicles pesants. Aquesta solució, però, no arriba i els veïns han esgotat la paciència. Per això, un grup va protagonitzar la primera protesta ahir al vespre i van cremar pneumàtics a peu de carretera, obligant els mossos a fer desviaments de trànsit.

Aquest matí, a tres quarts de vuit, han tornat a repetir l'acció. Una quarantena de persones han cremat palets i pneumàtics per protestar per la mort de la seva veïna i pel mal estat de la carretera. Aquesta acció ha obligat els mossos a tornar a fer desviaments de trànsit. El Servei Català del Trànsit ha informat que hi ha retencions de mig quilòmetre en sentit sud i de quatre quilòmetres en sentit nord. Ara queden una vintena de veïns a la protesta i el servei de carreteres haurà de netejar els palets i els pneumàtics cremats.

"Encara que hagi d'estar una setmana tallada"

L'alcalde de Bàscara, Lluís Lloret, s'ha mostrat solidari amb els veïns. "Entenc perfectament la reacció de la gent, sóc totalment solidari", ha manifestat. Segons l'alcalde, fa anys que Bàscara espera una solució per a un "problema greu" que no arriba. "Els polítics hem estat incapaços de resoldre una cosa tan senzilla com fer passar els camions per l'autopista", assegura l'alcalde.

Per això, Lloret també participa de la protesta a peu de carretera. "Encara que hagi d'estar una setmana tallada la carretera, jo comprenc la reacció de la gent", ha manifestat.

L'accident de dijous és l'enèsim que es produeix a l'N-II. El darrer va tenir lloc fa només una setmana i escaig, dimarts, en què va morir una dona a Vilademuls. Només en el mes de gener, el dia 16, un xoc entre dos cotxes va provocar cinc ferits. El 12 de gener un accident a Caldes de Malavella entre un camió i una motocicleta va ferir de gravetat el motorista. I el dia abans dues persones van resultar ferides menys greus en un xoc frontal entre dos turismes a l'N-II, a Tordera