Presó provisional per un jove que va violar una noia en un bosc de Sant Gregori

La víctima diu que el noi li havia ofert portar-la a casa però que va acabar agredint-la sexualment

El jutjat ha enviat a presó un jove brasiler de 29 anys per violar una noia en un bosc de Sant Gregori (Gironès). Després que la policia l'arrestés, aquest dimarts ha passat a disposició del jutjat d'instrucció Número 3 de Girona. L'ha assistit l'advocada Natàlia Frigola.

Segons recull la interlocutòria, dissabte passat ell i la víctima es van trobar en una discoteca de la ciutat. A la sortida, el detingut es va oferir a portar la noia amb cotxe fins a casa seva, i ella hi va accedir. Va ser aleshores quan el jove va conduir fins a Sant Gregori i, segons recull la interlocutòria, hauria agredit sexualment la víctima. En concret, relata el jutjat, el detingut suposadament va aparcar el vehicle en una arbreda del municipi, va obligar la noia a baixar del cotxe i la va violar. A més, també la va obligar a fer-li una fel·lació.

Després, el jove va tornar cap a Girona i va deixar la víctima en una vorera a prop de l'edifici de la Seguretat Social. Allà va ser on la va trobar la policia i una amiga, a qui havia enviat WhatsApp en veure que el detingut no la portava cap a casa seva.

"Prou indicis"

El jutjat afirma que hi ha "prou indicis" per concloure que el jove brasiler va agredir sexualment la víctima. De fet, la interlocutòria diu que les lesions que presentava la noia -entre les quals, una mossegada i diverses esgarrinxades- "semblen del tot compatibles amb l'agressió i la zona boscosa en què va tenir lloc".

Durant la compareixença al jutjat, la fiscalia ha demanat presó per al detingut. La seva defensa, encapçalada per Frigola, ha sol·licitat que se'l deixés en llibertat provisional i que se li imposessin mesures cautelars.

El jutjat ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per al jove brasiler. La interlocutòria recull que hi ha risc de fugida, perquè tot i que el detingut té arrelament i treballa, el fet que sigui estranger i "la pena elevada" que comporta un delicte d'agressió sexual, podria induir-lo a marxar del territori estatal. La defensa ja ha avançat que recorrerà l'empresonament.