Tres detinguts a Vilamalla i desmantellat un cultiu amb 600 plantes de marihuana

La Guàrdia Civil també va interceptar un camió amb 40 kg de cabdells

La Guàrdia Civil, en el marc de l'Operació Castellmas, va desmantellar dimarts passat una plantació 'indoor' de marihuana localitzada dins una casa de Vilamalla (Alt Emprodà) i va procedir a la detenció de tres persones i prendre declaració en qualitat d'investigada a una quarta, de nacionalitats italiana, portuguesa i espanyola.

Fruit de la tasca d'intel·ligència de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Girona, amb la col·laboració en intercanvi d'informació de les autoritats franceses i italianes, es va localitzar la plantació esmentada per al cultiu i el tràfic de drogues.

Els agents van procedir a l'entrada i el registre de l'habitatge, confirmant l'existència d'una plantació “indoor” de marihuana i intervenint-hi 604 plantes, dos vehicles, un dels quals alta gamma, una arma curta de fogueig, 18.050 euros, dues balises (dispositius de geolocalització) i altres efectes importants per a la investigació.

En el marc de la mateixa operació, el 19 d'octubre passat, es va interceptar un camió amb matrícula portuguesa que circulava amb destinació Itàlia. Un cop identificat el conductor de nacionalitat portuguesa, van inspeccionar la càrrega que transportava el semiremolc, observant diverses caixes que contenien 44,141 kg de cabdells de marihuana, per la qual cosa van procedir a la detenció del conductor com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues i a la intervenció del vehicle.

Per part de la companyia elèctrica es calcula una gran defraudació, utilitzada per subministrar l'energia a la instal·lació elèctrica de la plantació. Els agents mantenen la investigació oberta, per la qual cosa no es descarten més actuacions dins de la mateixa operació.