El cap de la policia a Girona reclama més personal per expedir DNI i passaports

Emilio Monge alerta que hi poden haver "problemes seriosos" perquè cada dia tramiten entre 150 i 200 documents

En un any, la policia estatal de les comarques tramita més de 85.000 DNI i més de 30.000 passaports a ciutadans espanyols. A més, a l'oficina d'estrangeria expedeixen més de 35.000 targetes a estrangers, més de 5.000 certificats de registre de ciutadans de la Unió Europea, més de 6.000 NIE, més de 1.000 cartes d'invitació i més de 5.000 informes de nacionalitat.

El cap de la policia estatal a Girona ha alertat que és molta feina per a una plantilla "massa curta" i ha reclamat més personal administratiu per a la tramitació i expedició de documentació. "Girona pot tenir problemes seriosos perquè anem curts de plantilla per a les peticions que tenim", ha afirmat Monge que ha detallat que fa un parell d'anys tenien 16 administratius i ara només en són 6.

Tot i que és conscient de les dificultats per cobrir les vacants en moments de crisi econòmica, el comissari principal també ha demanat que es cobreixin les places dels comandaments que ara per ara estan pendents.

Monge, que ja fa uns mesos que està al capdavant del cos a Girona, ha pres possessió del càrrec de forma solemne en un acte a la subdelegació del govern espanyol aquest dimecres. Emilio Monge, amb 43 anys al cos, pren el relleu de Sebastián Trapote amb l'objectiu de mantenir els nivells d'eficàcia i reforçar la feina a fronteres per evitar que els delinqüents tinguin sensació d'impunitat perquè no hi ha fronteres interiors dins l'UE.