Empresa dona un prèstec d'1,3 MEUR a Nogebus d'Arbúcies

El Govern destina ajudes per la reactivació econòmica després de la pandèmia

El Departament d'Empresa i Treball ha donat un préstec d'1,3 milions d'euros (MEUR) a l'empresa de fabricació, construcció i reparació de carrosseries d'autobusos Nogebus d'Arbúcies (Selva). L'empresa, constituïda el 2013, té 38 treballadors actualment però la davallada de la mobilitat provocada per la covid-19 ha generat una caiguda en la facturació.

Malgrat tot, les perspectives d'activitat son de normalitat en un futur. L'empresa ha elaborat un pla d'innovació per desenvolupar nous models de vehicles més sostenibles que es preveu començar a aplicar a partir del 2022. El préstec del Govern servirà per fer realitat aquest projecte d'innovació.

La subvenció d'Empresa i Treball forma part d'una línia de més de 9 milions d'euros per tal de reactivar l'economia després de la pandèmia. A través d'Avançsa, el Departament dona suport econòmic a les empreses catalanes que han vist com la crisi sanitària impactava negativament en la facturació, però que tenen plans de viabilitat al territori i mantenen la seva activitat.