La Schubertíada celebra 30 anys amb un trio de barítons

El festival llança una prevenda abans de Nadal per a quatre concerts de l'edició del 2022

La Schubertíada celebra l'any vinent els 30 anys amb un trio de barítons que actuaran en dies consecutius a Vilabertran (Alt Empordà): Matthias Goerne, Andrè Schuen i Manuel Walser. Un altre dels plats forts del festival serà l'actuació, per partida doble, d'un dels pianistes més sol·licitats del moment, Seong-Jin Cho.

El festival llança, abans de Nadal, una prevenda de quatre concerts entre el 17 i el 20 d'agost. El 17 d'agost hi haurà un recital del pianista sud-coreà, guanyador del Concurs Chopin de Varsòvia 2015, que farà el seu primer recital a Catalunya amb aquest concert. Interpretarà un exigent programa amb dues suites de Händel, les Variacions Händel de Brahms i els Gesänge der Frühe i els Estudis simfònics de Schumann.

El baríton Manuel Walser, que va debutar el 2015 a la Schubertíada, es troba en un moment de maduresa artística i és un dels cantants amb major capacitat de transmetre emocions a través del seu art. El 18 d'agost protagonitzarà un recital amb la pianista japonesa Akemi Murakami centrat en el Cant del cigne de Franz Schubert.

El 19 d'agost serà el torn de Matthias Goerne qui, per primer cop a Espanya, actuarà al costat de Seong-Jin Cho, un pianista amb qui col·labora des de fa quatre anys.

Andrè Schuen, convertit en una estrella i també artista exclusiu de Deutsche Grammophon, no faltarà a la cita anual a Vilabertran el 20 d'agost, en la que serà la sisena actuació per a la Schubertíada al costat del seu company habitual, Daniel Heide, amb obres de Schubert, Korngold i els Kindertotenlieder de Mahler.

La 30a edició de la Schubertíada se celebrarà a l'Empordà de l'11 al 28 d'agost de 2022, amb seu principal a Vilabertran i amb concerts a Castelló d'Empúries i Vilajuïga. El programa busca reforçar el festival com a referència internacional en el circuit de la cançó poètica i el lied. En segon lloc, consolidarà l'accent en l'obra de Johann Sebastian Bach. El festival seguirà apostant per l'expansió a nous espais i pel diàleg amb el patrimoni arquitectònic, actuant com a actor de descentralització i desconcentració amb propostes en nuclis rurals.

Al març, desvetllaran la programació completa per a l'edició del 2022. Les entrades per als quatre concerts en prevenda es poden adquirir des d'aquest divendres al web i a través del telèfon 673732357.