L'Agència Catalana de Turisme porta a París els millors xefs de la Costa Brava

L'objectiu és 'consolidar' els turistes de nacionalitat francesa a la zona nord del litoral català

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme a França i l’Oficina Espanyola de Turisme a París, ha organitzat una jornada promocional a París aquest dijous. Vint-i-sis mitjans de comunicació francesos i una vintena d'operadors turístics francesos han assistit a una conferència de presentació de l'oferta turística de la Costa Brava i a un 'workshop' en què han participat deu empresaris gironins i tretze operadors turístics.

Tres cuiners, amb una estrella Michelin cadascun, han ofert els seus plats als periodistes i empresaris turístics francesos. Es tracta de Paco Pérez, del restaurant Miramar de Llançà, Xavier Lores, del restaurant La Cuina de Can Simón de Tossa de Mar, i Marc Gascons, del restaurant Els Tinars de Llagostera.

Els xefs han preparat una degustació gastronòmica basada en nou plats de la Carta de la Costa Brava, maridats amb els vins del Centenari.

El turisme francès va patir una lleu davallada el 2008 a la Costa Brava, però l'any passat ja es va anar recuperant fins retornar als nivells d'abans de la crisi. Amb tot, són molts els turistes francesos que no s'animen a sortir del seu país. El repte de l'ACT és competir amb el propi mercat francès i aconseguir atraure més visitants amb noves propostes de caire cultural, com la gastronomia.

L'objectiu és 'garantir la consolidació però també augmentar els visitants, perquè hi ha molt marge, i sabem com fer-ho, perquè coneixem bé el mercat francès', ha explicat Bataller. Per a la directora del Patronat Costa Brava, el centenari de la denominació és una bona 'excusa' per tornar a incidir en el turisme francès, un mercat 'essencial' que representa la meitat dels visitants de la costa nord de Catalunya.

'És cert que ja ens coneixen, però és important seguir treballant per fidelitzar i per aconseguir el repte de fer descobrir al turista francès tot el que no coneix de la Costa Brava', ha explicat Bataller.