Olot aprova ampliar fins al 60.000 euros les ajudes per rehabilitar habitatge al Nucli Antic

La mesura es va posar en marxa el passat setembre

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Olot (Garrotxa) ha aprovat avui l’ampliació de la partida destinada a l’atorgament de subvencions per a la rehabilitació d’immobles i la millora de l’accessibilitat al Nucli Antic. El passat mes de setembre el consistori va obrir la convocatòria que comptava amb un pressupost de 25.000 euros. D’aquesta manera, es volia promoure aqueta prova pilot que havia sorgit de l’Estudi per a la rehabilitació, captació i mobilització d’habitatges i locals del Nucli Antic.

A causa de la bona resposta obtinguda i amb la voluntat d’acompanyar i impulsar la millora del Nucli Antic, l’Ajuntament d’Olot ha decidit ampliar la convocatòria fins als 61.670 euros. Aquests ajuts es concediran a 6 propietaris o promotors d’obres que han presentat una sol·licitud de rehabilitació d’edifici o immoble construït abans del 1980 i que es troba ubicat dins l’àrea urbana del Nucli Antic (immobles situats dins l’espai delimitat pels carrers Esgleiers, Sant Bernat, Ronda Sant Bernat, Escultor Llimona, avinguda Onze de setembre, Bisbe Lorenzana, Hospici, Sant Tomàs i l’església de Sant Esteve). Tot i que l’ampliació de la partida, 2 sol·licituds no s’han pogut atendre en aquesta anualitat.

Aquestes ajudes estan enfocades a impulsar i potenciar millores a la ciutat i els seus edificis a nivell d’accessos, humitats, aïllaments, renovacions d’instal·lacions o adequacions estructurals que permetin incrementar la resistència i fermesa, entre altres.

Les actuacions de rehabilitació subvencionables que podran rebre aquests ajuts són:

  • Per adequació funcional de l’edifici (subvenció de 30% del pressupost protegible).
  • Per adequació estructural de l’edifici (subvenció del 40% del pressupost protegible).

L’import màxim de la subvenció atorgada és de 3.000 euros per planta d’edifici.

El regidor d’Habitatge Jordi Güell ha explicat que “els immobles que s’han acollit a la convocatòria estan situats a espais com la plaça Major, la plaça Mora, el carrer Baix del Tura, l’Alt de la Maduixa i el carrer Bonaire”. L’import que s’ha concedit és des de 7.000 a 24.000 euros en funció de l’actuació de rehabilitació presentada que, segons Güell, “generarà oportunitats de nou d’habitatge al Nucli Antic”.