La Pista de Gel de la Fira de Girona torna del 23 de desembre al 9 de gener

L’activitat comptarà amb dues pistes i el tobogan

La Pista de Gel de la Fira de Girona torna dos anys després com una de les activitats destacades de les festes de Nadal a la ciutat. La 15a edició se celebrarà al Palau de Fires entre el dijous 23 de desembre i el diumenge 9 de gener.

L’esdeveniment no es va celebrar l’any passat per la pandèmia i tornarà amb els mateixos espais que el 2019: una pista dividida en dos i de 800 metres quadrats -una de les més grans de Catalunya- i un tobogan de 2,5 metres d’alçada, de 27 metres de llargada i amb 3 carrils per baixar-hi amb trineu. Per evitar aglomeracions a dins del Palau Firal hi haurà un sistema que controlarà l’aforament i, com a màxim, a la pista s’hi podran concentrar 200 patinadors en un mateix instant. Els organitzadors tornaran a convidar joves amb risc d’exclusió social.

Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, explica que “la Pista de Gel és una de les activitats estrelles del Nadal a la ciutat i a la demarcació i ens fa molta il·lusió recuperar-la. És un esdeveniment molt esperat i ja tenim reserves des de fa dies”. En les anteriors edicions hi han anat unes 17.000 persones. Aquest cop, però, Cunyat, no vol fixar-se en una xifra: “Obrirem pràcticament els mateixos dies que altres edicions i si arribem a les xifres dels últims anys, millor, però l’important és que la tornem a fer i que els assistents s’ho passin bé”.

Fira de Girona, tal com va passar a la Fira de Mostres ara fa un mes i mig, complirà totes les mesures per la prevenció del coronavirus. Cunyat destaca que “estem preparats per tornar organitzar una activitat segura, mantenint tots els protocols per assegurar un espai lliure de covid”.

Entre les mesures que es prendran hi ha un reforçament de la ventilació, l’obligatorietat de la mascareta, un sistema per controlar l’aforament i un itinerari marcat d’entrada i de sortida per evitar aglomeracions en un sol accés. En un mateix moment, a la pista, s'hi podran concentrar 200 patinadors com a màxim,tot i que la capacitat és de 300. “Tornarem a controlar el número de persones que hi ha al Palau Firal amb un sistema amb intel·ligència artificial que ens calcularà l’aforament al segon”. El passaport covid només serà necessari per entrar al bar del recinte.

Seguint amb la política de Responsabilitat Social Corporativa de Fira de Girona, aquest cop també vindran a patinar convidats nens i joves d’entre 6 i 16 anys provinents de centres d’acollida amb risc d’exclusió social de Girona i rodalies. A les darreres edicions hi han participat entre 400 i 600 joves: “D’aquesta manera intentem fer la nostra aportació social, posem facilitats als centres d’acollida que vulguin participar-hi", afegeix Cunyat.

Horaris, preus i descomptes

A l’interior del Palau Firal hi haurà dues pistes: una per a principiants i una altra per a patinadors habituals. L’espai per a novells està destinat a totes les persones que no saben patinar perquè puguin practicar i adquirir coneixements. Per als més petits, hi haurà elements de suport com pingüins de fusta perquè puguin patinar amb més facilitat.

La Pista de Gel i el tobogan estaran en funcionament des del 23 de desembre fins al 9 de gener de 10 a 21 hores, excepte el 24 i 31 de desembre (de 10 a 19 h), el 25 de desembre (tancat), l’1 i el 6 de gener (de 16 a 21 h) i el 5 de gener (de 10 a 14 h).

El preu per patinar és de 9 euros l’hora i inclou el lloguer dels patins, mentre que quatre baixades en trineu pel tobogan tenen un cost de 3,5 euros. També existeix la possibilitat de comprar un abonament de 10 hores per 70 euros, ideal per a famílies o per celebrar festes d’aniversari. L’ús de guants és imprescindible per accedir a la pista i qui no en tingui els podran adquirir al Palau de Fires per 2 euros.

Fira de Girona ha preparat una targeta regal per poder obsequiar entrades personalitzades a amics i familiars, que es pot sol·licitar enviant un correu a info@firagirona.com. A més, a través del portal Queda’t Girona es poden adquirir entrades anticipades amb l’opció de tenir, de franc, quatre baixades pel tobogan de gel.