Homs: 'A mi si em demana si em crec el senyor Crespo, jo li dic que sí'

Urgeix els grups a donar una resposta política i institucional a la corrupció i es posa a la seva disposició

En roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, Homs ha refermat el que ja va dir el mateix president de la Generalitat, Artur Mas. "A mi si em demana si em crec el senyor Crespo, jo li dic que sí, me'l crec", ha apuntat el conseller de la Presidència aquest dimarts.

Homs ha apuntat que coneix personalment Crespo i per això confia en la seva paraula, però a més, ha remarcat que ell creu en la presumpció d'innocència com a principi general. Precisament per això, també ha indicat que Josep Valls, primer tinent d'alcalde de Lloret, també és innocent fins que no es demostri el contrari.

Pel que fa al pacte anticorrupció que demana l'oposició, Homs ha urgit els grups a posar fil a l'agulla. Al seu parer, i com va apuntar també Mas dilluns, la iniciativa ha de ser dels partits polítics, i ha posat el Govern a disposició per fer les aportacions, idees i estudis tècnics que calgui. "La necessitat que hi hagi alguna expressió de tipus polític per part dels grups, més enllà d'aquest o d'un altre cas, és evident que hi és", ha dit Homs, que ha assegurat que el Govern "farà tot allò que estigui al seu abast" tot i entendre que el paper "principal" ha de ser dels grups parlamentaris.

De fet, ha recordat que existeix la voluntat de constituir una ponència conjunta en relació a la transparència, i el Govern treballarà internament per posar en coneixement dels grups les seves propostes. Ja ha avançat que idees en tenen, però ha rebutjat avançar-les per no entrar "en aquesta competència de veure qui proposa més coses i es posa més medalles".

"Ens urgeix a tots plegats. Una reacció col·lectiva per part de la classe política i de les institucions hi ha de ser", ha afegit el conseller de la Presidència, que ha reconegut que aquests no són els millors dies per exercir de polític. I és que Homs ha lamentat que la "xacra de la corrupció i aquest caràcter transversal que té neguiteja i angunieja tothom, començant pels ciutadans", però també pels que treballen en política.