El jutge Velasco demanarà al TSJC que interrogui Crespo per indicis de prevaricació i suborn

El primer tinent d'alcalde, Josep Valls, declararà aquest dimecres a l'Audiència Nacional

El Parlament de Catalunya ja ha fet arribar a l'Audiència Nacional un certificat que acredita que Crespo és diputat al Parlament i que, per tant, té condició d'aforat. Velasco havia demanat aquest mateix dimarts a la cambra catalana que li acredités aquesta condició. Com que Crespo és diputat al Parlament, l'Audiència Nacional no li pot prendre declaració, ja que és potestat del TSJC. Per tant, serà decisió del tribunal català si pren o no declaració a l'exalcalde de Lloret, un cop rebi la petició del jutge Velasco.

Per això, el magistrat té previst enviar al TSJC en els pròxims dies una exposició raonada amb els indicis que hi ha contra Crespo a la causa oberta en el marc de l'operació Clotilde. En l'escrit, Velasco inclourà que veu en l'actuació de l'exalcalde presumptes delictes de prevaricació i suborn.

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde de Lloret de Mar, Josep Valls, declararà aquest dimecres a les nou del matí a l'Audiència Nacional després que aquest dimarts hagi estat detingut per part de la Guàrdia Civil. En el cas de Valls, que també és president del club de futbol de la localitat, Velasco li imputa un delicte de suborn.