Aqva Gerunda Banys Romans, reconegut com el millor spa de la Península Ibèrica

El balneari, ubicat al barri vell, es troba en un edifici amb 2.000 anys d'història

El balneari Aqvua Gerunda Banys Romans del Barri Vell de Girona ha estat reconegut com el millor spa de la Península Ibèrica. El guardó s'ha lliurat a la gala dels Premis Piscina & Wellness Barcelona i Premis Wellness Experiences celebrats a la Fira de Barcelona i ha valorat la recuperació històrica de l'edifici així com la sostenibilitat a través de les energies renovables a través de la geotèrmia.

L'esdeveniment, un dels més destacats del sector a Europa, ha premiat les millors instal·lacions, projectes i solucions aquàtiques tenint en compte la innovació, la sostenibilitat i la proposta de valor d'obres, projectes i productes presentats.

Aqvua Gerunda agafa ara el relleu del Centre Termal Caldea, d'Andorra, guanyador l'any 2019. Després de superar una primera selecció, Aqva Gerunda Banys Romans va imposar-se, a la final, a dos spa de León i de Oporto. Als premis s'hi van presentar 115 candidatures de 16 països.

El gerent i fundador del balneari, Gabriel Rebollo, celebra el guardó com un "reconeixement a la feina" que van iniciar fa cinc anys. "És la fira més important d'Europa del sector i era el primer cop que ens hi presentàvem", remarca Rebollo. El reconeixement, a més, coincideix amb un increment de visitants respecte del 2019. "S'està notant que la gent valora molt més els espais de desconnexió i de recuperació", assegura.

El centre ha estat reconegut per la pràctica de salut que fa amb els seus tractaments, per la recuperació històrica de l'edifici –amb 2.000 anys d'història- , per la seva aposta per la sostenibilitat a través de les energies renovables i per la digitalització.

Aqva Gerunda Banys Romans va néixer el 2016 com a primer balneari romà de Catalunya. Està situat en el primer hospital de la ciutat de Girona del segle XII, en un espai amb 2.000 anys d'història. Manté la seva estructura i conserva dins l'aigua parets d'una vil·la romana del segle II dC. També hi ha un forn romà d'argila (s. I dC) on hi va aparèixer una llàntia amb la cara d'un silè (déu de l’època romana).