126 avaries amb 124 quilòmetres de cues a les carreteres gironines aquest 2021

Les vies amb més incidents són l'AP-7, la C-25 i l'N-260

Els conductors gironins han sofert un total de 126 avaries en carretera al llarg d'aquest 2021 (entre l'1 de gener i el 28 de novembre) segons dades recollides pel Servei Català de Trànsit (SCT) que hi ha tingut accés El Gerió Digital. Amb tot, aquestes són només algunes de les incidències registrades, ja que només s'han tingut en compte les que han causat interrupcions al trànsit, retencions o cues.

Per carreteres les més afectades són l'AP-7 amb 35 avaries, seguit de la C-25 (35) i l'N-260 (18). Altres vies amb una elevada freqüència de pas com ara l'N-II i l'A-2 (el seu tram desdoblat) només han registrat 7 i 3 incidències respectivament.

Amb tot, el SCT també ha registrat els quilòmetres d'afectació viària, assolint un total de 124 quilòmetres que, distribuïts entre les tres principals vies s'estaria parlant de 35,98 quilòmetres a la C-25; 33,16 quilòmetres a l'AP-7 i, finalment, l'N-260 que n'ha comptabilitzat 10,32.

Trams més concorreguts

Si s'analitza al detall l'autopista AP-7 es pot observar com en el tram comprès entre Fornells de la Selva i Medinyà allà es troba el major nombre d'avaries, essent també la zona de més concurrència de conductors al llarg del dia. Aquesta circumval·lació de la capital gironina ha sofert un total de 17 incidències que han acumulat fins a 9,34 quilòmetres de cues.

El segon tram amb més incidències és entre Hostalric i Fogars de la Selva amb 5 avaries i 11,69 quilòmetres; i finalment a la Jonquera amb sis incidents i 6,6 quilòmetres de retencions.

ITV Caducada

El Servei Català de Trànsit ha comptabilitzat fins a 9.687 sancions a conductors que circulaven amb la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) caducada entre l'1 de gener i el 13 de desembre d'enguany.

Segons estipula l'article 47.1 de la Llei de Procediment Administratiu Comú (LPAC) aquest incompliment de la normativa comporta una multa de 200 euros però no de la retirada de punts al carnet de conduir. La obligació de passar la revisió periòdica es defineix segons l'antiguitat del vehicle. Així doncs, un cotxe nou està exempt fins als quatre anys, mentre que un vehicle d'entre quatre i sis anys ho ha de fer bianualment i tot cotxe de més de deu anys; anualment.