Centenars d'infants es reuneixen a la Festa del Tió de Girona

S'han organitzat tallers, un concert, una xocolatada i el tradicional 'caga tió'

Centenars d'infants s'han aplegat avui entre les quatre de la tarda i les set del vespre als Jardins de les Pedreres de Girona per a celebrar la Festa del Tió, que comptava amb l'icònic tronc de fusta, clàssic de les llars catalanes per Nadal.

Durant tota la tarda s'han organitzat activitats com un concert de la banda Ding Dang Rock, una xocolatada i tallers on cada nen i nena ha pogut construir el seu propi tió i emportar-se'l a casa. A més, a les cinc, sis i set de la tarda s'ha fet cagar el tió gegant instal·lat per a la ocasió on prop de 200 infants s'han endut regals. Des del consistori destacaven durant la presentació el passat 3 de desembre que aquest es tracta d'un dels compromisos del govern municipal que inclou la dinamització dels diferents barris de la ciutat.

Precisament, la regidora de Ciutadania i Dinamització del territori, M. Àngels Cedacers Hervàs, destacava aleshores també la intenció del consistori de potenciar activitats arreu, i en aquest cas "el tió gegant de Girona donarà inici a les activitats nadalenques als barris". Amb tot, després de la festa, el tió farà un recorregut per arribar a diversos punts de la ciutat. "És amb aquesta voluntat i amb la col·laboració tant de les associacions de veïns i veïnes com de les entitats del territori que, de ben segur, tots els nens i nenes de Girona podran participar i gaudir de les tradicions de Nadal”, va assenyalar.

Aquest any, la il·lustració del cartell de la Festa del Tió és obra del reconegut il·lustrador Xavi Ramiro, president de l'Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya i veí de Girona, concretament del barri de Santa Eugènia.

La figura del tió s'ha d’alimentar durant diversos dies per tal que la nit de Nadal, dia 24 de desembre, cagui regals per a tota la família. Com que és un tronc, el tió es va a buscar habitualment al bosc, o bé arriba directament a la porta de casa coincidint amb Santa Llúcia, el dia 13 de desembre. Cada vespre se li donen les restes dels àpats de la jornada, o bé galetes, neules o mandarines, i l'endemà al matí la mainada s'adona que el tió només n'ha deixat engrunes o peles.