El calendari eròtic dels Mossos de Girona recapta 8.500 euros

Els agents entreguen 1.500 euros a l'ONG Nou Sol i 7.000 euros a l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Girona

Un grup d'agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona van decidir ara fa uns mesos impulsar alguna iniciativa que els servís per recollir fons per lluitar contra el càncer. Per cridar l'atenció de la gent i aconseguir quants més diners millor, van deixar les manies de banda i van atrevir-se a sortir despullats en un calendari eròtic. Tot i que el cos estava al corrent de la iniciativa, es tracta d'un calendari que han impulsat a títol personal i on no apareixen elements reglamentaris dels Mossos d'Esquadra.

Els primers calendaris van sortir a la venda a l'octubre i els agents han aconseguit vendre fins a 2.800 exemplars a un preu de cinc euros. "Els hem venut tots de mà en mà, la gent s'ha implicat molt", reconeix un dels impulsors del calendari, Raúl Cardona. De fet, fou aquest agent qui va animar la resta a impulsar el calendari i donar els diners a l'AECC de Girona, ja que la seva mare va patir la malaltia i assenyalat que, malauradament, tothom coneix algú que ha passat per aquest tràngol.

Després de setmanes d'actes i de promocions del calendari -van organitzar una paradeta durant les fires de Sant Narcís de Girona i fins i tot l'han arribat a vendre en una discoteca-, finalment han recollit els fruits de la iniciativa. En total, han recaptat gairebé 14.000 euros i, un cop descomptades les despeses d'edició, han obtingut uns beneficis nets de 8.500 euros.
"Vam començar amb només 1.000 calendaris però com que els vam vendre en una setmana ens vam animar i n'hem venut gairebé 3.000", reconeix satisfet Raúl Cardona.

Com ja van avançar, els diners han anat a parar a l'ONG Nou Sol, que lidera el gironí Joel López i que ha estat, precisament, el fotògraf que ha fet les imatges del calendari. Aquesta ONG té projectes puntuals a països com Tailàndia i Senegal, especialment enfocats a la vessant socioeducativa. A aquesta entitat s'han destinat 1.500 euros.

El gruix dels diners -7.080 euros-s'ha entregat aquesta tarda a la presidenta de l'AECC de Girona, Pilar Cort, que ha reconegut que la donació arriba en un bon moment ja que cada vegada reben menys aportacions privades i públiques.

Cort ha explicat que els diners es destinaran al projecte 'Molt per viure', que beneficia 400 dones gironines amb càncer de mama. Es tracta d'un projecte multidisciplinar que ofereix des d'atenció psicològica, a formació per trobar feina o classes amb una fisioterapeuta per aprendre com exercitar el braç després de l'operació. El programa té un cost de més de 57.000 euros anuals i, per tant, Cort ha reconegut que aquests diners els seran de gran ajuda.

"Som conscient que en el seu moment el calendari va ser polèmic perquè no tothom entén el què vam fer perquè som policies, però ara veiem que podem ajudar a gent amb càncer i això ens satisfà", ha explicat una altra de les impulsores del calendari, Deborah Beltran. Els agents asseguren que han quedat molt satisfets de l'experiència i no descarten repetir-la l'any que ve.