Mossos d'Esquadra de Girona protagonitzen un calendari eròtic solidari

Els beneficis es destinaran a la lluita contra el Càncer i a la ONG Nou Sol

  • Una de les imatges que apareix al calendari © ACN
    Una de les imatges que apareix al calendari © ACN
"La meva mare va tenir càncer i tothom coneix algú que ha patit aquesta malaltia", relata en Raúl Cardona, l'agent a qui se li va ocórrer la idea de fer aquests calendaris. Buscant complicitats entre els companys de la comissaria de Girona, en Raúl ha aconseguit engrescar fins a setze agents (deu homes i sis dones) que s'han atrevit a despullar-se davant d'una càmera amb una finalitat solidària.

El projecte es va començar a gestar al maig i, finalment, els calendaris veuran la llum aquesta setmana. De moment, se n'han editat un miler i sortiran a la venda per 5 euros a les comissaries i a establiments que han col·laborat econòmicament per ajudar a fer els calendaris. També s'ha creat una adreça de correu (calendarisolidari@hotmail.com) on es poden fer peticions. "Hem volgut fer un calendari picant i morbós per tal de vendre'ns quants més millors", explica una de les agents que també apareix al calendari, Deborah Beltran.

A les fotografies, totes en blanc i negre, hi apareixen els agents en situacions que asseguren que són habituals en el seu dia a dia. Hi ha fotografies a una galeria de tir, una estona d'esbarjo fent un cafè o jugant a futbol o el moment d'emmanillar o traslladar un pres. Ara bé, en cap de les imatges apareixen elements oficials del cos.

Segons explica en Raúl, van comunicar per carta a la direcció general de la Policia la intenció de fer aquest calendari. "Ens van agrair que els ho comuniquéssim i ens van dir que estaven orgullosos que tinguéssim iniciatives solidàries però no ens van autoritzar que uséssim elements oficials", relata. Per això, no hi ha ni us sol escut del cos a les fotografies i tant les gorres com les pistoles o les porres no són reglamentàries. "Aquesta és una iniciativa a nivell personal, tot i que no amaguem que som Mossos, a les fotografies es fa evident", ha explicat en Raúl.

Els agents que han participat en el calendari són conscients que pot ser una iniciativa que pot generar polèmica -de fet és la primera vegada que es fa dins el cos dels Mossos d'Esquadra- però defensen la finalitat solidària de la seva acció. A més, la voluntat que tenen és de repetir-ho cada any. "Ha estat una experiència molt sana i molta gent ens felicita, sabem que hi haurà crítiques però estem orgullosos del que hem fet perquè és per una finalitat solidària", ha destacat una de les agents que hi participa, la Deborah Beltran.

Tots els diners que es destinin aniran a l'Associació espanyola contra el càncer de Girona i a la ONG Nou Sol. De fet, ha estat el fundador d'aquesta ONG gironina, Joel López, qui ha fet totes les fotografies que apareixen al calendari. Una part dels diners aniran per a projectes socioeducatius que Nou Sol té a escoles de Senegal i Tailàndia.