Petrov confessa que va pagar viatges a Moscou a Crespo

El jutge apunta que l'arquitecta Pilar Gimeno hauria fet de vincle entre l'empresari i l'ajuntament

Petrov ha fet aquestes manifestacions en el transcurs de la declaració de dues hores davant de Velasco, que ha decretat presó sense fiança per a ell i li imputa delictes de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals al sí d'organització criminal, falsedat mercantil i suborn. El fet que Velasco li imputi el delicte de pertinença a organització criminal, segons fonts de l'Audiència Nacional, es deu precisament als seus vincles amb la màfia russa.

El jutge investiga també si el patrocini de l'empresa de Petrov, Development Diagnostic Company (DDC), al club d'hoquei de la localitat -la marca apareix impresa a les samarretes dels jugadors- coincideix amb l'adjudicació a aquesta empresa de la reconversió de l'antiga plaça de Braus en un centre comercial. Tot i que d'entrada havia de ser una zona esportiva, el consistori i DDC van arribar a un acord per reconvertir l'espai per a usos comercials. La decisió va ser criticada per l'oposició.

Aquest dilluns l'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU, Xavier Crespo, ha negat haver rebut diners i regals de l'empresari rus. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Crespo ha defensat que l'actuació del consistori amb les inversions de l'empresari rus, que va comprar l'antiga plaça de braus del municipi, reconvertida en centre comercial i equipaments públics, "va ser correcta". Crespo sí que ha reconegut que Petrov li va pagar un viatge a Rússia, on va anar a conèixer la seva empresa. A més, diu que de la seva inversió al municipi, un 65% va anar destinat a equipaments públics.

El jutge entén que la arquitecta de Lloret Pilar Gimeno, que aquest dilluns s'ha negat a declarar, era la persona que feia de vincle entre Petrov i l'Ajuntament de Lloret. Velasco ha determinat per a ella també presó sense fiança. Li imputa els mateixos delictes que a Petrov tret del de pertinença a organització criminal, igual que al pare de Petrov, Boris Petrov. La seva germana Teresa, que també ha estat detinguda, gestionava una cinquantena de pisos, a més de localos comercials i places d'aparcament a Lloret.

A les quatre de la tarda continuen declarant els detinguts. És el cas de la germana de Gimeno, Teresa, el pare de Petrov, Boris, i el president del Club d'Hoquei de Lloret. Aquest dissabte Eloy Velasco ja va interrogar i va deixar en llibertat amb càrrecs la secretària d'Andrei Petrov, Jessica Oleguin, a qui va retirar el passaport i a qui sotmet a vigilància policial.