La Mitja de Figueres torna aquest cap de setmana amb 800 atletes inscrits

L'edició d'enguany està adaptada a la covid-19

Els organitzadors de la Mitja de Figueres (Alt Empordà) -una entitat sense ànim de lucre-, juntament amb el consistori mostrat avui la seva satisfacció per la xifra de participants en una cinquena edició marcada per les mesures covid-19 la qual comptarà amb 800 atletes.

Després de la paràlisi del 2020, aquest any els membres de l'entitat han treballat dur per "intentar recuperar certa normalitat a la ciutat", afirma el president de L’Associació Atlètica Mitja Figueres, Lluís Rodríguez. Per això, tot i haver de suspendre la cursa infantil, La Menuda, han mantingut la de 21km i la 10km. La Fira del Corredor tampoc es podrà celebrar per evitar aglomeracions, aixi com actuacions de dansa, grups d’animació, entre d'altres, assegurant que es tracta "d'un any de transició". El director de la cursa, Francesc Pous, assegura que estan "contents per tornar malgrat  no poder oferir una gran festa de l'esport degut a les restriccions".

Uns 800 atletes s'han inscrit i entre les xifres "destaca l'increment de participació femenina" i que per primera vegada la de 10 té més inscrits que la de 21. Segons Pous, "això posa de manifest l'interès creixent de l'atletisme a la ciutat". Entre les corredores tindrem la Silvia Segura, l’Alba Batlle i Rosa Matamala i entre els nois Ewen Toulgoat i Arnau Turon a la 10km. Pel que fa a la participació masculina a la Mitja, el flamant guanyador de la Mitja Ripoll i rècordman de la Mitja de Figueres (01:05:42), Nan Oliveras, torna a la cursa on va aconseguir la seva millor marca personal a la 21km el 2018.

Per primera vegada arriba a la Mitja de Figueres, Samuel Dávila, un dels atletes figuerencs més destacats aquest 2021 del panorama nacional i ja internacional de les curses de muntanya. Entre  els amants del trail, es comptarà amb la participació de Miquel Corbera. L’encara jove atleta del Club Atletisme Montornes canviarà el trail i el camp a través per l’asfalt de la capital altempordanesa. Corbera ho ha guanyat pràcticament tot en aquest 2021, però el millor de l'any podria ser la seva imatge de fairplay, a la mitja Salomon Ultrapirineu, que va tenir envers el primer classificat aturant-se a recollir l’ampolla d’aigua que li havia caigut.

Entre els figuerencs es comptarà amb Artur Roig, Miquel Cruz i Enric Roura, entre d'altres. L'esdeveniment tindrà lloc aquest 5 de desembre a dos quarts d'onze del matí donant-se el tret de sortida a la Pujada del Castell, davant de Torre Galatea.