Palafrugell prepara una campanya de Nadal amb activitats i premis

Es continua apostant per l’ambientació exterior, amb noves decoracions d’espais i el fil musical

L’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) i l’Ajuntament, conjuntament amb l’associació de comerciants Oohx!gen, han traçat les línies del que serà enguany la campanya de Nadal, sempre seguint les mesures sanitàries i molt pendents de l’evolució de la pandèmia.

La campanya comercial de Nadal es centrarà en tres eixos principals:

  • Millorar la imatge dels espais comercials per tal de potenciar-los i incorporar-los com un espai lúdic per als ciutadans, amb la instal·lació de l’habitual enllumenat de Nadal i, com a novetat, la col·locació de 3 figures nadalenques als carrers del centre i, després de l’èxit de l’any passat, tornant a instal·lar un avet de Nadal gegant, de 6 metres, il·luminat i decorat, al centre de Plaça Nova.
  • Organitzar activitats a l’aire lliure, de petit format, a fi d’evitar aglomeracions de persones en espai tancats.
  • Donar suport a l’associació de comerciants de Palafrugell Oohx!gen Palafrugell Comerç i Negocis, per tal de reactivar l’activitat del centre del poble i promocionar el petit comerç de proximitat. En aquest sentit Oohx!gen continua amb la ja consolidada Ruleta de premis, que enguany sempre hi haurà premi segur i incorporarà atractius vals per gastar als comerços participants a la campanya. A més, i tenint en compte els infants, el 4 de gener, organitza una Ruleta Infantil, amb premis adaptats a aquest públic.

Enguany, es recuperen diverses activitats ja tradicionals al municipi com: l’acte d’Encesa de l’Enllumenat que donarà el tret de sortida al Nadal, el divendres 3 de desembre, a Plaça Nova i que anirà acompanyat de l’escudella feta pels alumnes de l’INS Baix Empordà i del posterior concert de Rock’n’Roll Brothers, als porxos del Mercat; la Fireta solidària de les escoles, a benefici de La Marató de TV3; la Quina, adaptant les mesures de seguretat, amb cita prèvia i un únic cartró per a tota la sessió; o el Pinxo d’Aigua, organitzat per l’àrea d’esports.

Tanmateix, els carrers estaran animats amb la instal·lació del fil musical, que seguirà l’horari comercial i estarà actiu fins al 6 de gener, i les activitats infantils i familiars que s’han programat, com un Trenet de Nadal, jocs gegants tradicionals, el Caga Tió popular, màgia itinerant, entre moltes altres activitats organitzades per les entitats i associacions del municipi. Per Cap d’Any torna la festa a la Plaça de l’Església amb Kharloss Selektah i als locals d’oci nocturn de la vila.

Amb tot, els més petits de la casa tornaran a gaudir de la Cavalcada de SS.MM. els Reis Mags, tant a Palafrugell com a Llafranc, el dimarts 5 de gener. Al igual que l’any passat per tal de visitar als tres Reis caldrà demanar hora prèviament.

Per altra banda, s’ha decidit definitivament deixar d’organitzar la Pista de Gel, considerant necessari replantejar les accions de promoció i dinamització, que fins ara es venien realitzant, amb la finalitat de reactivar l’activitat comercial al municipi, donant un nou impuls a l’oferta lúdica i dinamitzadora durant les vacances de Nadal i adequant-la a la nova situació postpandèmia.

Palafrugell continua apostant per un comerç de proximitat, conscienciant de la importància del consum al comerç local i organitzant activitats que no suposin un alt impacte per al medi ambient, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, per tal de fer gaudir a veïns i visitants, de manera responsable, del Nadal a Palafrugell.

El programa complert de totes les activitats d’aquest Nadal es pot consultar al web i tota la informació de la campanya comercial a www.oohxigen.cat/nadal