Camprodon decreta dos dies de dol per la mort de l'excursionista i exregidor

La víctima havia estat regidor a l'Ajuntament entre 2003 i 2015

L'Ajuntament de Camprodon (Ripollès) ha decretat dos dies de dol per la mort de l'excursionista rescatat a Setcases. La víctima, Francesc Xavier Collboni, havia estat regidor d'ERC a l'Ajuntament entre els anys 2003-2015.

També, apassionat de la muntanya, havia presidit, en diverses ocasions des de la seva creació, l'agrupació Grup de Muntanya de la Vall de Camprodon (GMVC); i col·laborava amb altres entitats com l'Ski Club Camprodon. Collboni, de 47 anys, va morir aquest dilluns al vespre a l'Hospital de la Vall d'Hebron després d'haver estat rescatat en estat crític a Setcases. L'home no va tornar a casa diumenge per dinar després d'haver sortit a la muntanya al matí, i la família en va denunciar la desaparició a la tarda

A través d'un comunicat, el consistori ha volgut transmetre el seu condol a la família i amics de l'exregidor. L'Ajuntament ha acordat suspendre tots els actes previstos per aquests dos dies i posposar l'encesa de llums del dia 3.

President de l'AFA

A banda de regidor, Collboni havia estat vinculat a diverses entitats del municipi com l'agrupació Grup de Muntanya de la Vall de Camprodon (GMVC) i l'Ski Club Camprodon. Actualment era el president de l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'institut Germans Vila Riera de Camprodon. En l'àmbit professional, gestionava l'empresa familiar d'electricitat Collboni.

Collboni, de 47 anys, va morir aquest dilluns al vespre a l'Hospital de la Vall d'Hebron després d'haver estat rescatat en estat crític a Setcases. L'home no va tornar a casa diumenge per dinar després d'haver sortit a la muntanya al matí, i la família en va denunciar la desaparició a la tarda. Els serveis d'emergència el van localitzar dilluns al migdia, colgat per 50 centímetres de neu a 400 metres de l'estació d'esquí de Vallter 2000, fet que fa pensar als Bombers que va quedar atrapat mentre es disposava a tornar.