L'oci nocturn de Figueres i la Guàrdia Urbana es reuneixen per millorar la seguretat i convivència

La trobada arriba després de sancionar-se sis locals la setmana passada

Empresaris de diversos locals d'oci nocturn de Figueres (Alt Empordà) es van reunir ahir amb membres de l'Ajuntament de Figueres, juntament amb el cap de la Guàrdia Urbana, el cap de la Unitat de Policia Administrativa i el secretari general de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), Joaquim Boades, per tal de debatre múltiples iniciatives per millorar la seguretat i la convivència nocturna arreu de la ciutat.

La trobada arriba després que les darreres setmanes la Guàrdia Urbana havia detectat diversos incompliments de la normativa per part de sis locals que van ser sancionats degudament. Amb tot, una de les idees que es va posar damunt la taula fou que, en el marc d'un pla d'actuació, tots els controladors d'accés dels locals vesteixin la mateixa indumentària, degudament identificats, per així poder actuar de manera coordinada quan sigui necessari a les immediacions dels locals i faci més àgil la seva intervenció.

També posen incís en que això ajudaria en poder desallotjar els locals de manera més eficient, evitant molèsties als veïns i que es puguin coordinar millor amb els agents de l'autoritat. Durant la reunió també va sorgir la proposta de contractar un servei de neteja comú per zones a fi i efecte de que acabada la nit i quan es tanquin els locals es netegi tota la vorera de les zones properes als locals.

Campanyes de sensibilització

Un altre dels assumptes que es va tractar durant la reunió va ser la possibilitat de que la Fecasarm i l'Ajuntament executin conjuntament campanyes de sensibilització en matèries com ara la seguretat, el civisme i la violència sexual i, en aquest aspecte els representants del cos policial es van comprometre a elevar la proposta als representants polítics a fi i efecte de que es convoqui una nova reunió on es tracti aquesta proposta d'executar periòdicament campanyes de conscienciació en aquestes matèries.

Segons Boadas "sortim d'aquesta trobada molt satisfets i hem pogut constatar la voluntat inequívoca dels representants de la Guàrdia Urbana de col·laborar amb el sector d'una manera estreta en pro de la seguretat, el civisme i la convivència nocturna i, en aquest aspecte, ens considerem els aliats ideals doncs la nostra aposta ho és clarament per un oci nocturn segur i de qualitat".