Figueres sanciona tres bars i tres locals d'oci nocturn per incomplir la normativa

Les actuacions de la Guàrdia Urbana es van iniciar amb la represa de l'activitat

La Guàrdia Urbana de Figueres (Alt Empordà) ha interposat sis denúncies -a tres bars i tres locals d'oci nocturn- per incomplir la normativa. Les actuacions han tingut lloc des de la represa de l'activitat que havia quedat aturada per la covid-19 fins a data d'avui.

Els agents han comprovat l'adequació de la llicència a l'activitat realment desenvolupada. Al mateix temps es comprovava el compliment de la resta de requisits tècnics i personals, tot amb la finalitat de conciliar el funcionament de l'activitat i el dret al descans dels veïns.

Als establiments inspeccionats se'ls ha demanat que tinguin una actuació proactiva amb personal de control d'accessos per garantir el descans dels veïns i la neteja de la brutícia que pugui generar la seva activitat. Com a resultat d'aquestes inspeccions s'ha denunciat a sis locals nocturns per incomplir la normativa vigent.

A la zona de la plaça del Sol s'ha denunciat un bar-musical per infracció horària i incompliment d'aforament amb motiu de la covid-19. El segon denunciat és un bar que feia les funcions de bar musical i no tenia llicència. La tercera sanció va ser per un altre bar-musical per infraccions en matèria de controladors d'accés i seguretat. Finalment, un altre bar-musical va ser sancionat en matèria d'enllumenat, sortides d'emergència i rutes d'evacuació.

A la resta de la ciutat es va sancionar un bar al rovell de l'ou per permetre la sortida de begudes al carrer amb clients, per ocupació de via pública sense llicència, no evitar molèsties als veïns i alterar l'ordre públic. En darrer lloc, es va sancionar un bar de la Creu de la Mà per exercir una activitat diferent de l'autoritzada

Segons el vicealcalde i regidor de Seguretat de Figueres, Pere Casellas, "hem fet un esforç per posar ordre als locals nocturns amb la represa de l'activitat. Tots han de complir amb la normativa i el qui no ho faci serà denunciat".