Espinelves prepara una Fira de l'Avet amb menys exposicions per evitar aglomeracions

Esperen vendre entre 6.000 i 7.000 avets

Espinelves es prepara per recuperar la tradicional Fira de l'Avet, que enguany arriba a la 40a edició. Cada any aplega centenars de visitants i l'any passat es va haver de suspendre per les restriccions de la covid-19.

El seu alcalde explica que, per als restaurants i botigues del poble, són uns ingressos "molt importants" i per a la resta de veïns és també "un orgull" per convertir-se en un punt d'atracció de visitants de diferents punts del territori.

L'edició d'aquest any serà gairebé igual que abans de la pandèmia. La xifra de parades rondarà el centenar, similar a altres edicions, sobretot productes alimentaris. La majoria són de negocis de la comarca o entorns. Una desena vendran el producte estrella, l'avet. El seu alcalde, Joan Manuel Claveria, remarca que "no es van a buscar al bosc i es tallen amb la destral" sinó que estan plantats expressament per vendre's per Nadal.

La varietat autòctona de l'avet d'Espinelves tarda entre 7 i 8 anys per assolir la mida idònia per comercialitzar-lo. Els preus per cada unitat seran similars a altres anys.

El que sí que han reduït són les exposicions que es podien veure a interior d'edificis. Enguany només n'hi haurà una de pintura a l'església per evitar aglomeracions. Si bé la fira es fa a l'aire lliure, recomanaran que els visitants portin mascareta. "Els nostres carrers són estrets i la gent passa per on vol o pot", remarca el batlle.

Aquest any confien arribar a xifres similars a altres edicions i vendre entre 6.000 i 7.000 avets. ""Creiem que serà un any molt bo perquè la gent té moltes ganes de sortir", afirma Claveria.