Detinguda la mestressa d'un pis que va robar al seu llogater 500 euros

A la dona també se li imputa el robatori en una empresa, aprofitant una substitució temporal per vacances

El robatori amb la llibreta d'estalvis es remunta a finals de l'any passat. El 12 de novembre, un home va denunciar davant els Mossos d'Esquadra que li havien robat 500 euros del compte corrent. La víctima va explicar que s'estava en una habitació llogada d'un pis de Girona, i que li havien agafat tant la llibreta com el número secret mentre estava treballant.

Els mossos van començar a investigar el cas i, després de diverses gestions, les seves sospites van apuntar directament cap a la mestressa del pis. Es tracta d'una jove equatoriana de 28 anys, Mariela Maribel Z.P. Els agents l'han detinguda ara fa pocs dies i, per aquests fets, li han imputat una falta de furt i un delicte d'estafa bancària.

Mentre el seu llogater no era al pis, la noia va aprofitar per entrar a la seva habitació, obrir-li l'armari i agafar-li tant la llibreta d'estalvis com el número secret. Després, va anar fins al banc i va extreure 500 euros des del caixer. Un cop amb els diners a la mà, Mariela Maribel Z.P. va tornar a deixar-ho tot a lloc, pensant-se que l'altre no se n'adonaria.

Aquest, però, no és l'únic robatori que se li imputa a la jove. I és que, arran d'aquests fets, els Mossos d'Esquadra també l'han relacionada amb un altre que va tenir lloc en una empresa de Girona a finals d'estiu. La noia equatoriana estava fent-hi una substitució temporal per vacances i va aprofitar que tenia tant les claus com el codi d'accés per desactivar l'alarma per entrar-hi a robar.

A principis d'agost, i mentre l'empresa estava tancada, Mariela Maribel Z.P. va entrar a l'empresa, va desactivar l'alarma i va agafar uns 500 euros del calaix de secretaria, que es guardaven en una petita capsa de metall. Com que sabia on hi havia els diners, la jove va anar-hi directament.

El jutjat encarregat del cas citarà en breu a declarar la jove equatoriana.

Robatori a una botiga de productes biològics

D'altra banda, aquests darrers dies, els Mossos d'Esquadra també han resolt el robatori que hi va haver en una botiga de Girona durant el pont de la Constitució. En concret, un lladre va entrar al negoci -que es dedica a vendre productes biològics i naturals- entre els dies 9 i 10 de desembre i va endur-se'n aliments i material valorat entre 150 i 200 euros.

Per accedir al local, el lladre va forçar la porta d'accés automàtica d'entrada. Els Mossos d'Esquadra, després de rebre la denúncia, van investigar el cas i aquest gener han detingut el lladre. Es tracta d'un jove de 20 anys veí de Girona, Bubakar S.J., a qui ja consten antecedents per fets similars.