Celrà en peu de guerra per les sentències contra declaracions independentistes

El municipi porta al jutjat la documentació sobre l'acord de ple que va recórrer l'Estat

L'advocada de l'Estat va presentar un recurs contenciós administratiu contra l'acord del ple del 18 de setembre que va aprovar la moció amb el vot a favor de deu dels onze regidors del ple -només s'hi va abstenir el portaveu de CiU-. L'advocada de l'Estat considera que la resolució "no s'ajusta a dret" i que l'ajuntament s'ha excedit en les seves funcions.

El recurs presentat per l'Estat s'ha admès a tràmit i el Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona va demanar a l'Ajuntament de Celrà que els fes arribar l'acord de ple. A banda de declarar Celrà territori català lliure i sobirà, l'acord també detallava que les úniques banderes que poden onejar a l'ajuntament siguin la local, la senyera i l'estelada o que, a efectes administratius, ni el 12 d'octubre ni el 6 de desembre siguin festius. Uns acords amb els que Celrà ja ha complert.

Aquest dilluns al matí i en un cotxe independentista pintat amb l'estelada, l'alcalde Dani Cornellà (CUP) i el tinent d'alcalde, Gerard Fernández (iCelrà), han portat la documentació requerida al jutjat. Segons ha detallat Cornellà, han portat l'expedient amb l'acord de ple, el detall dels regidors que hi van votar a favor i el que s'hi va abstenir i també han incorporat a la documentació les 4.500 signatures de suport que han rebut des del 19 de desembre.

Cornellà considera que l'entrega de la documentació és un pas més cap al judici al qual s'haurà d'enfrontar l'equip de govern de Celrà per haver aprovat la moció. "Entenem que en el període de dos mesos, i després d'analitzar la documentació, arrencarà tot el procés", ha afirmat l'alcalde.

L'alcalde ha recordat que ja hi ha 220 poblacions que han aprovat mocions d'aquest tipus, normalment impulsades per entitats o per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), i creuen que l'Estat també actuarà contra aquests acords de ple seguint amb "l'ofensiva" contra les declaracions independentistes.

Segons Cornellà, es tracta d'una moció "totalment simbòlica" que vol deixar clar la posició del ple de Celrà en relació a la independència de Catalunya. L'alcalde creu que l'Estat està utilitzant totes les eines al seu abans per "judicialitzar les idees" i avança que la seva resposta en cas de sentència en contra sempre serà la desobediència.