Espadaler està disposat a incrementar els efectius policials al Baix Empordà

El conseller d'Interior remarca que les investigacions policials estan "en el bon camí" però demana "temps"

El flamant conseller d'Interior s'ha negat a aclarir si els quatre casos registrats a les Comarques Gironines durant aquest 2013 de robatoris amb violència a domicilis, tres dels quals en cases del Baix Empordà, estan relacionats amb una xarxa especialitzada. No ho ha fet per no obstaculitzar unes investigacions que estan "en el bon camí".

Aquesta onada d'atracaments arriben tan sols dos mesos després de l'homicidi del president de la patronal de Girona, Jordi Comas, asfixiat per les mordaces d'uns lladres. "Som conscients que genera alarma social", ha admès Espadaler.

El conseller s'ha mostrat disposat a incrementar el nombre d'efectius policials, tant els presents als dispositius visibles per actuar de manera dissuasòria com els dels agents que treballen investigant els fets. "Si s'escau", ha matisat.

Pilotes de goma o "una altra eina"

Espadaler també estudiarà la conveniència o no de seguir utilitzant les pilotes de goma com una eina per dispersar aglomeracions violentes. "Però si es retiren s'hauran de substituir per una altra eina", ha remarcat. La sortida del seu predecessor, Felip Puig, va estar marcada per l'incident encara no resolt que va costar un ull a l'Esther Quintana, durant la darrera vaga general, presumptament a causa d'una d'aquestes pilotes.