Condemnat per manipular un caixer de Lloret de Mar per clonar targetes

Va posar un sistema de registre de bandes magnètiques i una microcàmera per captar codis PIN

L'Audiència de Girona ha condemnat un home que va manipular un caixer d'una entitat bancària de Lloret de Mar (Selva) per clonar targetes.

L'acusat no va poder arribar a falsificar-ne cap perquè la Policia Local, alertada per un ciutadà, el va localitzar i detenir prop de la sucursal. Al judici, el processat ha reconegut que el 24 d'agost del 2017, acompanyat d'un altre sospitós, va instal·lar un sistema de registre de bandes magnètiques i una microcàmera per captar codis PIN.

El tribunal li ha imposat 2 anys de presó per un intent de falsificació i una multa de 540 euros per tinença de moneda falsa perquè tenia un bitllet de 500 euros "inautèntic". Li apliquen l'atenuant de dilacions indegudes. No haurà d'entrar a presó.

L'acusat s'enfrontava inicialment a 8 anys de presó. Com que ha reconegut els fets i el cas ha trigat més de quatre anys en arribar a judici, la fiscalia i la defensa han arribat a un acord que s'ha traduït en una rebaixa de la pena. Seguint la conformitat, la secció quarta de l'Audiència de Girona l'ha condemnat de viva veu com a autor d'un delicte de falsificació de targetes de crèdit i dèbit en grau de temptativa i un delicte de tinença de moneda falsa, aquest darrer en la modalitat atenuada per recepció de bona fe. Li apliquen una atenuant de dilacions indegudes.

Va ser un intent de falsificació de targetes perquè, a través de l'avís d'un ciutadà, la Policia Local de Lloret de Mar va poder localitzar i detenir el processat, juntament amb un altre sospitós que l'Audiència no ha jutjat aquest dimarts. L'acusat ha admès que cap a les set de la tarda del 24 d'agost del 2017, va anar a la sucursal d'una entitat bancària situada a la plaça Pere Torrent de Lloret. Un cop allà, van col·locar una peça de plàstic idèntica a l'original a la ranura on es fiquen els targetes.

En aquesta peça, hi havia integrat un sistema de registre de bandes magnètiques i les dades quedaven emmagatzemades en una memòria interna que traspassava la informació a un ordinador. També van col·locar una microcàmera per captar els codis PIN dels usuaris. "Enllaçant les dues informacions i utilitzant un programa informàtic, podien tornar a gravar la banda magnètica aconseguint una targeta falsa amb l'objectiu d'obtenir un benefici econòmic il·lícit", recull l'escrit d'acusació de la fiscalia que el processat ha subscrit.

Quan la patrulla de la Policia Local el va interceptar i detenir, li van trobar un bitllet de 500 euros fals. També van intervenir mòbils, cola, un portàtil, un lector de targetes, unes tenalles i una eina tipus bisturí.

Com que l'acusat no té antecedents computables i es compleixen els requisits legals, el tribunal ha acordat suspendre l'execució de la condemna. Així, no haurà d'entrar a presó amb la condició de no delinquir durant els pròxims dos anys. La fiscal i la defensa han renunciat a presentar recurs i la sala ha declarat ferma la condemna.